Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Retten knuste Terrys ønske om å stoppe utroskaps-historie

Om påstått sidesprang med kjæresten til lagkompis.

VAR LAGKAMERATER I CHELSEA: Wayne Bridge og John Terry spilte sammen på Stamford Bridge i flere sesonger, før Bridge dro til Manchester City. Nå har en høyesterettsdommer hevet et rettslig påbud som hindret mediene i å omtale et angivelig sidesprang som involverer Terry og den daværende kjæresten til Bridge. Foto:  AFP PHOTO/ Vincenzo PINTO
VAR LAGKAMERATER I CHELSEA: Wayne Bridge og John Terry spilte sammen på Stamford Bridge i flere sesonger, før Bridge dro til Manchester City. Nå har en høyesterettsdommer hevet et rettslig påbud som hindret mediene i å omtale et angivelig sidesprang som involverer Terry og den daværende kjæresten til Bridge. Foto: AFP PHOTO/ Vincenzo PINTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Et rettslig påbud har hindret en engelsk søndagsavis fra å navngi de involverte parter i en påstått utroskapshistorie fra Premier League.

Men i ettermiddag blir John Terry identifisert i så godt som samtlige engelske nettaviser, etter at en høyesterettsdommer hevet rettsordren Terry hadde bedt om.

Historien er av den ytterst delikate sorten, og berører også Terrys tidligere lagkamerat Wayne Bridge.

Forholdet tok slutt
Saken Chelsea- og England-kapteinen ønsket å stoppe handlet nemlig om at han skal ha bedratt sin kone Toni Poole med den daværende kjæresten til landslagskollega Bridge, undertøysmodellen Vanessa Perroncel.

Daily Telegraph skriver at forholdet mellom Bridge og Perroncel tok slutt i desember.

Ikke bare kan saken vise seg å være potensielt ødeleggende for Terry, hans ekteskap med Poole og vennskapet med Bridge. Fabio Capello kan også ha fått et ubehagelig problem opp i fanget, med tanke på at begge forventes å være med i troppen til sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika.

Påbudet om hemmelighold rundt saken skal ha kommet sist fredag, angivelig etter at Terry fikk nyss i at en søndagsavis, trolig News of the World, planla å kjøre historien.

Ble årets pappa i fjor
At det nå er blitt hevet skyldes at dommeren setter hensynet til ytringsfrihet høyere enn hensynet til privatlivets fred. Ifølge Daily Telegraph oppfattet han et påbud som «ikke nødvendig eller hensiktsmessig i forhold til graden og alvoret av innblanding i søkerens (Terry) privatliv.»

Dommeren la også til at klagerens formål var å beskytte sitt eget rykte, særlig overfor sponsorer.

Det er bare to dager siden høyesterett i England kritiserte rettsapparatet for å innvilge ønsker om anonymisering i altfor stor grad, uten å ha juridisk belegg for det.

HAR BARN MED WAYNE BRIDGE: Men i desember tok forholdet mellom Vanessa Perroncel og den engelske landslagsbacken slutt. Foto: STELLA PICTURES
HAR BARN MED WAYNE BRIDGE: Men i desember tok forholdet mellom Vanessa Perroncel og den engelske landslagsbacken slutt. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

Kanskje slo det uheldig ut for Terry, som nå må innstille seg på en heftig skittentøysvask i full offentlighet de kommende ukene og kanskje månedene.

Chelsea-kapteinen ble for øvrig stemt fram som «årets pappa» i 2009.

- Det er en stor ære. Jeg har vunnet mange trofeer i karrieren min, men jeg er stolt over å erklære at denne prisen henger like høyt, sa Terry i sin takketale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!