FÅR TYRKISK PEPPER: Ozan Tufan tok seg til hodet i oppgjøret mot Kroatia. Etterpå ble det klart at han dro hånda gjennom håret oftere enn de fleste på banen. Foto: EPA/IAN LANGSDON/NTB Scanpix
FÅR TYRKISK PEPPER: Ozan Tufan tok seg til hodet i oppgjøret mot Kroatia. Etterpå ble det klart at han dro hånda gjennom håret oftere enn de fleste på banen. Foto: EPA/IAN LANGSDON/NTB ScanpixVis mer

Rettet på sveisen da han kunne blokkert Kroatias mål. Nå hetses Ozan i Tyrkia

Mens blodige Corluka hylles i Kroatia.

(Dagbladet:) Vi skal ikke påstå at Ozan Tufan hadde klart å blokkere Luka Modric’ drømmevolley etter 41 minutter av oppgjøret Tyrkia-Kroatia, samme hvor aktiv han hadde vært. Vi skal heller ikke påstå at det var dét øyeblikket som gjorde at tyrkerne står med 0 poeng i gruppe D, mens Kroatia har 3.

Men det vi kan påstå, ja, til og med fastslå, er at Ozan Tufan er blitt hakkekylling i både sosiale og tradisjonelle medier, ikke minst de som har IP-adresse Tyrkia.

Rettet på sveisen

Grunn: Da ballen dalte ned mot Luka Modric i returrommet etter 41 minutter, jogget den 21 år gamle tyrkiske spilleren slapt ut av egen boks. Aggressiviteten som kjennetegner de beste tyrkiske lagene, var svært vanskelig å få øye på.

Og ikke nok med at han var sløv i presset: Mens Modric begynte å lade skuddfoten, tok en joggende, uinspirert Ozan Tufan - en av få tyrkere som faktisk kunne ha rukket å gi Modric motstand i situasjonen - seg tid til å dra hånda gjennom håret. For å rette på sveisen.

Hånda var ikke der lenge. Men ballen var ikke lenge på Modric’ vrist heller. Rett etterpå var kampens eneste scoring et faktum.

Da TV-reprisene fanget opp hva Tufan faktisk hadde gjort, var kjøret i gang. I tyrkiske TV-studioer ble frisyresituasjonen gjennomanalysert i både sakte og vanlig hastighet.

«Ozan Tufan har gjort tyrkerne forbanna», skriver tyrkiske Hurriyet.

FAKSIMILE: Hurriyet.com.tr i ettermiddag.
FAKSIMILE: Hurriyet.com.tr i ettermiddag. Vis mer

Den blodige helten

Målet ble altså kampens eneste. Men det ble flere snakkiser å ta med fra oppgjøret. For eksempel Vedran Corlukas stadige bandasjeskift:

Den kroatiske stopperklippen fikk slått hull i hodet da han fikk et ublidt møte med albuen til Tyrkias Cenk Tosun. Blodet fossrant gjennom kampens resterende 60 minutter, og Corluka - som gikk inn i hver duell som om det var karrierens siste fotballkamp - måtte skifte bandasje minst tre ganger i løpet av oppgjøret. Etter oppgjøret ble han behørig sydd.

Trøsten er at han nå er selve bildet på innsatsen Kroatia la ned i sin perfekte EM-åpning.

«Se hvordan Corluka blødde for Kroatia», skriver den kroatiske tabloiden index.hr – med en rekke bilder av sin blodige nasjonalhelt.

OFRET ALT: Vedran Corluka blødde kraftig gjennom de siste 60 minuttene av oppgjøret mot Tyrkia. Foto: NTB Scanpix
OFRET ALT: Vedran Corluka blødde kraftig gjennom de siste 60 minuttene av oppgjøret mot Tyrkia. Foto: NTB Scanpix Vis mer