Bergen  20171022.
Nicklas Bendtner scorte 2 av Rosenborgs mål i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og  Rosenborg på Brann Stadion.  0-3.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20171022. Nicklas Bendtner scorte 2 av Rosenborgs mål i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Rosenborg på Brann Stadion. 0-3. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Nicklas Bendtner ønsker videodømming:

- Rettferdig at mitt mål mot Brann hadde blitt annullert

Rosenborgs stjernespiss scoret et omdiskutert offside-mål mot Brann. - Videodømming hadde avslørt meg, og det hadde vært rettferdig, sier Bendtner.

- Med videodømming ville ditt mål blitt annullert?

- Ja, altså... Det hadde vært rettferdig det, sier Bendtner til Dagbladet etter kampen.

Alle skjønte det var offside
Det var i det 58. minutt at Pål Andrè Helland flikker ballen videre til Bendtner. TV-bildene viser at han var i offside.

Helland var også klar over at hans kollega stod i offside.

- Jeg skjønte det i det jeg sendte flikken videre. Men spisser lever ofte på grensen av offside. Jeg ble imidlertid overrrasket da dommer Tom Harald Hagen ikke blåste for offside. Men slik er fotballen. Det jevner seg ut over en sesong, sier Helland.

Burde vært annullert med video-hjelp
Tomålsscorer Bendtner innrømmer også at målet burde vært annullert. I motsetning til sin trener, Kåre Ingebrigtsen, ønsker dansken videodømming velkommen.

Bendtner skjønte han var i offside da han så opp på storskjermen på stadion etter scoringen.

- Sånn er det. Fotball er ofte urettferdig. Denne gang ble det Brann det gikk ut over. Jeg er stor tilhenger av at ting skal være riktig, så jeg ønsker videodømming velkommen i norsk fotball. Det vil hjelpe oss spisser - og det vil hjelpe forsvarsspillerne, sier Bendtner.

Han legger til at han er opptatt av at alle skal behandles rettferdig.

- Videodømming gjøre fotballen litt mer rettferdig. Så slipper vi at søkelyset etter kampen mot Brann rettes mot en dommerfeil, som resulterte i et mål som punkterte kampen, sier Bendtner til Dagbladet.

De fleste trenerne i Eliteserien er i mot videodømming. Andre forbund rundt om i Europa vurderer prøveordninger med videodømming.

En slik teknologi koster noen millioner å ta i bruk, og det har foreløpig ikke vært aktuelt her hjemme i norsk toppserie.