Rettskrangel

Voldtektssaken mot Kobe Bryant når stadig nye høyder.

En av NBAs aller største stjerner, Kobe Bryant, er tiltalt for voldtekt av den 19 år gamle hotellresepsjonisten «Jane Doe». Tidligere har hun innrømmet at hun ble med på leken, men hun skal ha sagt nei da det ble snakk om samleie.

Bryant har hele tiden hevdet at han er uskyldig, og at det aldri har vært snakk om voldtekt. Men han innrømmer at de hadde sex.

Nå forbereder partene seg på en innledende rettsrunde. Aktoratet har planlagt å vise «Doe» og Bryants forklaring på video, samt å legge fram bilder av underlivsskadene hennes. Men forsvarerne gir seg ikke med det.

Fra før har forsvarerne bedt om å få utlevert «Does» medisinske historie. Nå vil de at hun personlig skal møte opp i den innledende rettshøringen for å forklare seg. Og det vil selvfølgelig ikke aktoratet ha noe av.

Derfor har aktor skrevet et klagebrev til retten i Colorado. Der peker de på at kvinnen har flyttet fra Colorado, og at det vil innebære at hun må være borte fra jobben i opptil to dager om hun tvinges til å møte opp.

I tillegg mener aktoratet at det bare er et skittent triks fra forsvarerne. Dersom «Doe» må møte er det egnet til å skape frykt, og at forsvaret bare ønsker å skremme henne.

Jane Doe er foreløpig anonym.

TILTALT: Kobe Bryant er tiltalt for voldtekt.