Generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt svarer på kritikk fra Morten P.

Rettvendt og offensivt inn i fremtiden

- Det tas tydelige grep for å utvikle norsk toppfotball, skriver generalsekretæren i NFF.

SVARER: Generalsekretær Pål Bjerketvedt har skrevet et innlegg om utviklingsarbeidet for norsk toppfotball. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SVARER: Generalsekretær Pål Bjerketvedt har skrevet et innlegg om utviklingsarbeidet for norsk toppfotball. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Dagbladets kommentator Morten Pedersen raljerer over et fotballforbund som i følge ham går baklengs inn i fremtiden. Fordi det ikke etableres et eget aksjeselskap i en samarbeidsrelasjon mellom NFF og Norsk Toppfotball (NTF). Pedersens engasjement for utvikling av norsk toppfotball er prisverdig, men presisjonsnivået på årsak og virkning er ikke like imponerende.

Det er dessverre ikke så enkelt at en ønsket nivåheving på norsk toppfotball (klubb og landslag) står og faller på etablering av et aksjeselskap registrert i Brønnøysund. Det har heller aldri vært NFFs viktigste motiv med å etablere sterkere samarbeidsstrukturer i norsk toppfotball. Selve innrammingen av en samarbeidsmodell kan aldri bli viktigere enn innholdet og aktiviteten i et samarbeid. Pedersens ensidige fiaskobeskrivelse av et samarbeid fordi NFF ikke ønsker en selskapsetablering, er derfor en kortslutning.

NFFs ønske om å sette fart på uviklingsarbeidet på toppnivå har fulgt to parallelle løp siden i fjor sommer: 1) Utvikle, forbedre og styrke elitefotballaktivitetene i NFFs sportsavdeling. 2) Utvikle et tettere og mer målrettet samarbeid mellom toppklubbene og landslagene, i praksis i form av et mer formalisert samarbeid mellom NFF og NTF.

I den prosessen har vi drøftet og vurdert et aksjeselskap som rammen om samarbeidet mellom NFF og NTF (og også SKF, Serieforeningen for kvinnefotball). Allerede medio november valgte NFF-styret bort aksjeselskap som organisasjonsmodell for et samarbeid, men ikke ønsket om å etablere et samarbeid. Partene jobbet videre med en annen samarbeidsmodell, som ble klarert av administrasjonene parallelt overfor styrene i NFF og NTF. Den modellen sa NTF-styret nei til. Dermed var det ikke noe grunnlag for å NFF-styret til å realitetsbehandle en modell det ville sagt ja til.

NFF og NTF samarbeider bedre enn noen gang. Felles prosjekter initiert på administrativt nivå blir iverksatt. Parallelt deler vi sportsavdelingen i NFF i en breddeavdeling og en eliteavdeling, som styrkes med ny kompetanse og nye ressurser. Målet om tettere samarbeid mellom toppklubb og landslag står ved lag.

Utviklingen av norsk toppfotball står og faller ikke på selskapskonstruksjoner. Den står og faller på evnen til å investere i kompetanse og ressurser og en vilje til å bli så god som mulig. Der tas det tydelige grep nå. Offensivt og målrettet og rettvendt inn i fremtiden.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.