Cristiano Ronaldo

Returnerte: - Det er rart

Cristiano Ronaldo var omsider tilbake på Manchester Uniteds treningsfelt, men sagaen om stjernespissen som ønsker seg vekk er ikke over.

TILBAKE: Cristiano Ronaldo kom kjørende inn på Carrington tirsdag. Foto: Pa/NTB
TILBAKE: Cristiano Ronaldo kom kjørende inn på Carrington tirsdag. Foto: Pa/NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag returnerte Cristiano Ronaldo til Manchester Uniteds treningsfelt. Det kommer i kjølvannet av at han, av personlige grunner, droppet klubbens treningsleir og at flere medier har rapportert at han ønsker seg vekk fra klubben.

Ved sin side hadde han med seg sin agent Jorge Mendes og ifølge flere engelsk medier var Ronaldo i dag i møter med klubbens nye manager Erik ten Hag.

FERDIG?: Om Cristiano Ronaldo har spilt sin siste kamper for Manchester United er fortsatt uvisst. Foto: AP/NTB
FERDIG?: Om Cristiano Ronaldo har spilt sin siste kamper for Manchester United er fortsatt uvisst. Foto: AP/NTB Vis mer

- Aksjen hans har falt radikalt

Hva de samtalene bunnet ut i er fortsatt uvisst, men at han i det hele tatt er i denne situasjonen syntes Viaplay-kommentator Kasper Wikestad er merkelig.

- Det blir spennende å se hva det ender med. Det er spesielt at han har havnet i den situasjonen uten at han hadde et alternativt klart. Hvis man legger vekt på hva han tenker om seg selv som fotballspiller er det kanskje forståelig. Men at agenten hans ikke har lest spillet bedre enn at han nå havner i denne situasjonen er rart, sier Wikestad til Dagbladet.

TRIST: Erling Braut Haaland har fans over hele verden. Det er også utøvere i friidretts-VM som føler noe for nordmannen. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: Dortmund YouTube / NRK Vis mer

Han sikter til at portugiseren gjerne ønsker å spille i Champions League, men at det ser ut til å være få klubber som ønsker å hente han.

- Det er forståelig at interessentene ikke står i kø. Aksjen hans har falt radikalt, mener Wikestad og forklarer:

- Han leverte isolert sett en god sesong sist sesong. Men United ble ikke et bedre lag og klubben leverte rekorddårlig. Han klarte ikke å heve et lag som Manchester United, og når han i tillegg kommer med en stor personlighet og dyre lønnskostnader er det en sjanse mange ikke vil ta. Da blir det gambling å hente en 37 åring.

Vil beholde Ronaldo

Men utad har manager ten Hag vært fast bestemt på at han ønsker å beholde Ronaldo i klubben.

- Cristiano Ronaldo er i planene våre for denne sesongen og det er det. Jeg ser fram til å jobbe med ham. Cristiano er ikke til salgs, sa ten Hag under en pressekonferanse i Bangkok i juli.

BESTEMT: Uniteds nye manager, Erik ten Hag vil gjerne beholde Ronaldo i klubben. Foto: AP/NTB
BESTEMT: Uniteds nye manager, Erik ten Hag vil gjerne beholde Ronaldo i klubben. Foto: AP/NTB Vis mer

Wikestad tror de kommentarene ikke nødvendigvis betyr at Ronaldo blir.

- Han kan ikke si noe annet. Uansett om han vil selge Ronaldo eller beholde han så må utgangspunktet være det, sier Wikestad.

Han mener derimot at Ronaldo kan gi ten Hag problemer dersom han er i troppen ved sesongstart.

- Som 37-åringen er kanskje Ronaldos beste rolle som en «supersub» som kan avgjøre kamper på slutten, men vis meg den manageren som tør å gjøre det. Fordi det er ikke lett å ta den avgjørelsen. Det er dritvanskelig å benke en av verdenshistoriens beste spillere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer