Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rev opp deler av stadion

Liverpool-fansen lot seg provosere i går.

(Dagbladet.no): Et bortemøte med Millwall er beryktet på balløya. Ikke fordi hjemmelaget er så fantastisk bra, men fordi hjemmefansen er notoriske bråkmakere. Så også i går.

For da Liverpools supportere gikk amok og stormet mot hjemmfansen ble de møtt av opprørspoliti. Uten at det roet gemyttene.

Millwall-fansen slo der det smerter som mest om du er fra Liverpool. De hetset Hillsborough-tragedien der 96 Liverpool-fans døde.

- Da jeg så hva som skjedde ble jeg helt satt ut. Jeg måtte beklage overfor lytterne mine for jeg klarte ikke kommentere de neste tjue minuttene, sier eks-stjerna Phil Neal til The Sun.

- Hvis de virkelig sang om Hillsborough eller Heysel var det helt unødvendig, fortsetter han.

Sinn i kok

Da Millwall-fansen begynte hetsen kokte det helt over for flere av bortesupporterne. De løp mot hjemmefansen, på veien tråkket de over sine egne supportere som satt på handicap-plassene, og ble møtt av opprørspolitiet.

Da de ikke kom helt fram, begynte de å rive opp setene i seksjonen de satt, og kastet dem mot motstandernes supportere. To fans fra Liverpool ble arrestert inne på stadion, mens to fans fra Millwall ble arrestert etter det politiet kaller «andre hendelser», skriver BBC.

Det var nesten atten tusen mennesker inne på The New Den i går kveld. Så mange har ikke Millwall trukket til kamp på mer enn to år. Og da publikum kom, returnerte bråket.

Forrige helg måtte laget spille uten bortesupportere mot Cardiff. Politiet og det engelske fotballforbundet fryktet bråk etter mange konfrontasjoner mellom lagenes supportere de siste årene.

Tidligere har klubben blitt satt i den desiderte verstingkategorien etter at skrujern og andre skarpe gjenstander har blitt kastet mot spillere. Og hundrevis er arrestert etter opptøyer og slagsmål mot bortelagenes tilhengere.

Millwalls manager, Dennis Wise, bagatelliserer hendelsene fra i går.

- Det var ikke våre tilhengere. Det var Liverpool-fansen som laget bråk, så vi foretar oss ingenting, sier han.

ARRESTERT: Her forsvinner en Liverpool-suporter i kasjotten. Han lot seg provosere av hjemmefansen.
SINNA: Supporterne ble møtt av opprørspoliti da de forsøkte å storme den harde kjernen av hjemmesupportere på The New Den sør i London i går kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media