Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Revansj for Krüger etter gull i U23-VM: - Dette var stort

En herlig revansje etter «glippen» på klassiskdistansen.

GULLGUTT: Simen Hegstad Krüger gikk inn til gull på 15-kilometeren i fri teknikk i U23-VM på ski i Romania. Her er han ved en tidligere anledning i år.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GULLGUTT: Simen Hegstad Krüger gikk inn til gull på 15-kilometeren i fri teknikk i U23-VM på ski i Romania. Her er han ved en tidligere anledning i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Simen Hegstad Krüger gikk inn til gull på 15-kilometeren i fri teknikk i U23-VM på ski i Romania. En herlig revansje etter «glippen» på klassiskdistansen.

Lyn-gutten klinket til fra start, og til slutt var det ingen som matchet nordmannens tid.

22-åringen var 13,3 sekunder raskere enn Clement Parisse fra Frankrike som tok sølvet. Alexandre Pouye sørget for at Frankrike kapret to pallplasser. Han var 32,8 sekunder bak Krüger i mål.

- Dette var stort, og det var en skikkelig revansje etter at jeg gikk på en smell på klassiskdistansen tirsdag. Det var gøy å få til et bra løp siden det var siste mulighet i dette mesterskapet, sa Krüger til NTB.

Neste sesong er Krüger for gammel til å stille i U23-mesterskapet.

Staking Krüger valgte å stake i klassiskløpet, og i ettertid viste det seg at det var en feil avgjørelse. Han endte på 8.-plass og ble fragått med nesten to minutter på 15-kilometeren.

- Jeg hadde sett for meg at det gikk an stake, i stedet for å safe på festesmurning. Jeg skjønte fort at det ble feil, og allerede på andrerunden skjønte jeg at det kom til å bli for tøft. Jeg var ikke sterk nok til å stake gjennom løypa, og jeg på en liten smell der.

Krüger, som blant annet ble norsk stafettmester med Lyn under NM i Tromsø, var blant favorittene også på torsdagens distanse. I det samme mesterskapet i Tromsø tok han også to individuelle 6.-plasser.

God 22-åringen har hatt en god sesong og endte blant annet på 11.-plass under femmila i verdenscupen i Holmenkollen.

- Jo, jeg var vel blant favorittene, men i slike mesterskap som dette er det alltid noen som slår nedenfra, og jeg visste at jeg måtte levere opp mot mitt beste for å klare det.

Krüger har kapasitet til å bli en kommende landslagsløper.

- Jeg er veldig fornøyd med sesongen, og jeg har levert godt når jeg har fått sjansen i verdenscupen. Jeg har tatt et steg som langrennsløper, og etter en litt svak start på sesongen, har jeg gradvis kommet i bedre form sa Krüger.

Kommende helg venter det norgescuprenn på Lygna. Helgen etter er det avslutning på den skandinaviske cupen i Otepää i Estland. Over påske venter NM del 2.

Nest beste nordmann var Eirik Sverdrup Augdal som gikk inn til en 10.-plass. Mikael Gunnulfsen, som tok VM-bronse på 15-kilometeren i klassisk stil tirsdag, endte som nummer 19.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram