Revansj for Sigurdsson

Hannes Sigurdsson var ute av form, ble hatobjekt med sin albue mot LSKs Frode Kippe og havnet på Viking-benken. Med tre mål på to kamper er han tilbake i storslag.

STAVANGER (Dagbladet): Islendingen terroriserte TIL-forsvaret, scoret to mål og ble kåret som banens beste på Dagbladets børs. Etter praktkampen mot Tromsø i går innrømmet han at denne våren til tider har vært tung.

-  Når du går gjennom sju kamper uten å score, er det ikke artig. Sånt hjelper ikke akkurat på selvtilliten, sier Sigurdsson.

I oppkjøringen til årets sesong scoret han sju mål på åtte kamper, og var Roy Hodgsons førstevalg på topp med Egil Østenstad.

Men målene uteble. Og så brakk han Frode Kippes kinnbein i en duell på Viking stadion. Det ble kjempebråk i ei uke, og en meget god Peter Kovacs tok etter hvert over spissplassen.

-  Funnet målteften

Da ungareren ble skadet nylig, fikk Sigurdsson en ny sjanse. Nå har han scoret tre mål på to kamper. I går viste han seg som en komplett spiss - farlig både med beina og hodet, og alltid bevegelig og på løp. To ganger kom han aleine med keeper. Den første gangen lobbet han i tverrliggeren, det andre forsøket gikk i mål. I tillegg headet han inn 1- 0 etter bare 12 minutter.

-  Nå har det løsnet igjen, jeg har funnet tilbake til målteften. Kjempegøy å være tilbake i form, sier Viking-spissen fornøyd.

Hannes Sigurdsson snakker ikke så mye om Kippe-episoden, men innrømmer at den ikke gjorde ham noe positivt. Når de to møtes igjen til cupkamp torsdag, har 22-åringen ingen spesielle følelser knyttet til duellen dem imellom.

-  Det blir helt feil å fokusere på det. For meg handler det bare om å komme videre i cupen, sier Sigurdsson.

Roy er fornøyd

Med tre nye poeng ligger Viking i toppsjiktet under Start. Dessuten er det forsterkninger på vei. Tony Nhleko og Allan Garde ble presentert for publikum i går, og én, to eller tre nye spillere skal på plass mens sommervinduet er åpent. Trener Roy Hodgson er fornøyd.

-  Vi er i en positiv situasjon. Det mest positive av alt, er at det kommer 13 000 tilskuere for å se oss spille på en mandag, i feriesesongen, sier han.

For Otto Ulseths lag er situasjonen atskillig mørkere, men bunnstrid vil han ikke snakke om.

-  Det som er udiskutabelt, er at vi har tatt 12 poeng på 12 kamper.

TILs disfavør

-  Hva er da problemet?

-  Det er i hvert fall ikke psykologisk. Det dreier seg om ferdigheter, tilfeldigheter og dommeravgjørelser. Ett poeng per kamp er ikke godt nok, sier Ulseth.

Han fikk videoen fra kampen i hånda mens han snakket med pressen. Der skal han blant annet studere Vikings scoring til 2- 2, for å se om Sigurdsson var offside.

-  De samme linjedommerne dømte oss mot Start. I den kampen var det fire tvilsomme situasjoner, og alle fire gikk i vår disfavør, sier Otto Ulseth.

PÅ JUBELTOPPEN: Vikings Hannes Sigurdsson er tilbake i storslag etter to scoringer mot Tromsø. - Nå har det løsnet igjen, jeg har funnet tilbake til målteften, sier Sigurdsson.