Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Revansj i ørkenen for Northug

Skiesset slo tilbake etter pokernederlaget.

SLO TILBAKE: Petter Northug knuste rivalen Odd-Bjørn Hjelmeset i biatlonduell i Nevada-ørkenen. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
SLO TILBAKE: Petter Northug knuste rivalen Odd-Bjørn Hjelmeset i biatlonduell i Nevada-ørkenen. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS (Dagbladet): Gradestokken bikket nesten 40 grader da Petter Northug satte ut i duatlonduell med kompis og «erkerival» Odd-Bjørn Hjelmeset i Red Rock Canyon utenfor Las Vegas. Northug klarte å hale seieren i land til tross for at han gikk på en kjempesprekk.

- Jeg visste det var en veldig tøff bakke vi skulle opp. Det å skifte fra hard løping til rulleski var ingen god kombinasjon. Melkesyra kom og jeg gikk på en skikkelig sprekk. Dette var hardt og brutalt, sier Northug som selvfølgelig var godt fornøyd med seieren.

Revansjesugen
I går røk Northug ut av poker-VM etter å ha holdt ut til slutten av dag to. Et halvt døgn seinere stilte han til start i sin andre duell mot Hjelmeset i regi av Vi Menn. Målet er å finne ut hvem som er «mest mann». I første runde søndag gikk Northug på et tap mot veteranen Hjelmeset i den ukjente øvelsen ørkenski.

Northug er kjent for sitt enorme konkurranseinstinkt og hadde mye å revansjere. Dagens øvelse var biatlon. Først om lag 8 kilometer med løping. Deretter litt lenger på rulleski.

Både Northug og Hjelmeset var som vanlig seierssikre ved start, og de ble heiet fram av 10-15 norskamerikanere som hadde funnet veien.

Juks
På forhånd var det ventet at Hjelmeset kunne løpe fra Northug, men at trønderen ville komme hardt tilbake på rulleski. I stedet ble duellen preget av juks og heteslag.

LANGT IGJEN: Duellen gikk i Red Rock Canyon utenfor Las Vegas. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
LANGT IGJEN: Duellen gikk i Red Rock Canyon utenfor Las Vegas. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer

Northug hengte seg på Hjelmeset som en klegg under løpeøvelsen, og de to kom inn til veksling omtrent samtidig. Imidlertid somlet Northug voldsomt med å få på seg rulleskiene og Hjelmeset klarte å få seg en liten luke.

Så gikk det galt for veteranen. Piggen på den ene staven knakk. I ren desperasjon tydde han til ufine triks og valgte rett og slett å henge seg på en bil opp de bratteste bakkene fram til han fikk en ny stav. Dermed var det ingen annen mulighet enn å diskvalifisere ham.

- Det der er typisk Odd-Bjørn, sa Northug spøkefullt da de var kommet i mål.

Hjelmeset skjønte raskt at han kom til å bli diskvalifisert.

- Målet mitt var å presse Petter litt slik at han fikk gjennomført en hard økt. Nå tror jeg jammen at jeg har fått heteslag, sa veteranen da han pustet ut etter målpassering.

HEIAGJENG: En gruppe norskamerikanere møtte opp for å heie. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
HEIAGJENG: En gruppe norskamerikanere møtte opp for å heie. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer
image: Revansj i ørkenen for Northug