Revansj-VM for Kristine

Kristine Lunde (23) er både toppscorer og best for Norge så langt i VM. En personlig revansj fra forrige VM, da hun spilte til en 1-er på Dagbladets børs!

ZAGREB (Dagbladet): «Beklager Kristine, men dette spillet holder ikke i et VM-sluttspill. Svak i både angrep og forsvar. Har i tillegg to tekniske feil. Slipp ned skuldrene!», skrev Dagbladet om da 21 år gamle Lundes VM-debut mot vertsnasjonen Italia i Trento 8. desember 2001.

Hun var uaktuell i landslagssjef Marit Breiviks EM-tropp i 2002 på grunn av skade, men har i løpet av de tre første VM-kampene her i Kroatia vist at hun er moden for å stå fram på den internasjonale scene: Hun er norsk toppscorer så langt _ sammen med kaptein Gro Hammerseng _ med 13 fulltreffere. Med snittkarakteren 5,66 troner hun også øverst på børstoppen i Dagbladet etter de tre første kampene.

- Nedturen i 2001 er jeg ferdig med. Det var ikke noe gøy. Jeg var fersk, og den gangen hadde jeg ikke den nødvendige selvtilliten _ verken på eller utenfor banen, sier Kristine Lunde til Dagbladet.

- Morsommere nå

Nå sprudler den spede Våg-jenta av både selvtillit og spilleglede. Det er utrolig hva litt tid kan gjøre med folk. For talentet har det aldri vært noe å utsette på. Hun har en helt rå skuddkraft. Men først i år har hun fått skikkelig betalt for sitt enorme potensial:

I eliteserien er det bare Larviks kanonskytter Katja Nyberg som har scoret flere mål enn Kristine. I VM har hun scoret på 13 mål på bare 17 skudd.

- Kontrasten til 2001 er stor, jeg ser den. For klart det er mye morsommere nå. Men i forkant hadde jeg ikke spesielle forventninger til dette mesterskapet. Jeg har bare lyst til å spille så bra jeg vet at jeg kan. Være på hogget hele tida. Og backe opp de andre når jeg ikke spiller, sier Kristine Lunde.

Mer ego

Den største forskjellen på Kristine «før» og «nå» er kanskje at hun er blitt mer ego. Tenker mer på seg selv. Tidligere var hun mer redd for å stikke seg fram. Som kommer av at hun også er litt beskjeden. Hun tar aldri store ord i sin munn. Og gjør sjelden mye ut av seg utenfor banen. Det er ikke hos den kristne ikke-røykende og ikke-drikkende Kristine Lunde du vil finne noen skandaler.

- Jeg er blitt mer skuddfarlig. For å utvikle meg videre skyter jeg nå oftere sjøl der jeg tidligere spilte ballen videre, sier bakspilleren til Dagbladet.

Suksessen Kristine og tvillingsøsteren Katrine har opplevd på klubb- og landslag i år har ført til mange proffspekulasjoner. De danske klubbene GOG, Slagelse, Viborg og Aalborg har alle henvendt seg til Våg og sagt de vil ta kontakt med Lunde-jentene.

Og kanskje blir det enda flere om VM-suksessen fortsetter.

Kristine Lunde ble slaktet av Dagbladet i 2001. Hun fikk dårligste karakter - 1 - på børsen etter kampen mot Italia. Nå viser 23-åringen hva som bor i henne.