Revansjegliset

Harald Brattbakk ble vraket før siste seriekamp, men fikk kraftig revansje mot FC Sheriff.

TRONDHEIM (Dagbladet): Og både han og RBKs andre målscorer, Ørjan Berg, smilte bredt ved ankomsten på Trondheim Lufthavn Værnes i går ettermiddag.

-  Når du har hatt en god dag på jobben, så blir humøret bra, sier Brattbakk til Dagbladet.

Toppscorer

Han scoret det viktige 2- 0-målet på et nydelig frispark seks minutter før pause.

-  Det var godt å se den gå inn og det er artig å score, men det viktigste er at vi gjennomfører en god kamp.

Brattbakk er Rosenborgs toppscorer i E-cupsammenheng med 23 mål i kvalifiseringene og 14 mål i Europacupen.

-  Jeg skulle gjerne scoret enda flere mål, men det er ikke bare å bestille dem. Når laget spiller bra, så er det også større sjanse for meg til å lykkes.

Storscoreren synes det er godt å se at RBK-laget fungerer som det gjorde mot F.C. Sheriff.

-  Det håper jeg vi kan ta med oss inn mot søndagens kamp mot Lillestrøm. Den er minst like viktig som kampen i Moldova, men jeg tror vi er godt forberedt, sier Harald Brattbakk.

Erfaring

Han var ikke den eneste Rosenborgeren som smilte ved hjemkomsten til Trondheim i går.

-  Det ville vært ille om vi ikke hadde kommet oss videre, men vi måtte ha levd med det også. Nå er vi iallfall garantert E-cupspill i en eller annen form. Samtidig er det veldig ok å ha fått til en såpass bra gjennomført fotballkamp, som viser at vi har noe i E-cup å gjøre, sier trener Ola By Rise.

Han mener de greide å løfte spillet opp mot et annet nivå i Moldova, og tror det har sammenheng med den store erfaringen i laget og at de gjorde veldig mye rett i forberedelsene til kampen.

Treneren beskriver stemningen på flyet hjemover med ord som «lettelse» og «veldig stor glede».

-  Jeg tror folk spilte på seg selvtillit. De er veldig lystne på oppgavene som venter; både lukten av gullkamper i serien og fornemmelsen av at det er innenfor realitetene å nå inn i Champions League. Guttene har fryktelig lyst til det, sier Ola By Rise.