Revansjelyst motiverer Premier League-proffene

Vil rette opp inntrykket fra Wales og Montenegro.

HOTEL BRISTOL (Dagbladet.no): • Følg Norge-Uruguay direkte på Dagbladet.no

En lang og utmattende Premier League-sesong og EM fra sidelinjen til tross; Norges Premier League-proffer har ingen problemer med å motivere seg for det mange vil omtale som en ubetydelig treningslandskamp mot Uruguay.

Ydmykelsene mot Wales og Montenegro gir både lyst og krefter til å rette opp et falmet inntrykk før Riise, Gamst og Hangeland tar sommerferie.

- Det gjelder å komme på rett spor og finne tilbake til rytmen og det vi var gode på i EM-kvalifiseringen, sier John Arne Riise til Dagbladet.no.

Større krav

- Kravene til oss er større nå. Vi vil ha et godt resultat, og det har jeg stor tro på at vi skal greie, sier John Carew til Dagbladet.no.

Han naturligvis ikke fornøyd med det laget har prestert.

- Vi har ikke gjort ting riktig og ikke vært flinke nok. Nå skal vi stramme opp i linjene, sier Carew.

FORTSATT SULTEN: Ut i fra disse bildene å dømme, er John Arne Riise klar for å ta ut enda litt til før han tar ferie. Foto: Arnt Folvik
FORTSATT SULTEN: Ut i fra disse bildene å dømme, er John Arne Riise klar for å ta ut enda litt til før han tar ferie. Foto: Arnt Folvik Vis mer

Tilbake på hesteryggen

En annen som føler landslaget er nødt til å prestere under kveldens Ullevaal-batalje er Brede Hangeland.

Tre uker har gått siden midtstopperen, sammen med landslagskollega Erik Nevland, var med på å berge Fulhams Premier League-plass med et nødskrik.

Selv om den høydramatiske var en utladning, har Hangeland likevel ingen problemer med å finne det rette tenningsnivået foran møtet med Forlan og co. 

- Det er ingen tvil om at det er forskjell på kvalifiserings- og privatkamper, men vi har overhodet ikke prestert i de to siste kampene. Derfor er dette en god mulighet til å komme seg tilbake på hesteryggen, mener Brede Hangeland.

Og selv om kveldens motstander ikke ligner spesielt på noe av det Norge møter i høstens VM-kvalifisering.

- Vi møter et godt lag, og det er hovedpoenget selv om Uruguay ikke klinger like godt som Argentina og Brasil, påpeker Hangeland overfor Dagbladet.no.

Fortsatt verdensmestre

Revansjelyst motiverer Premier League-proffene

Uruguay vant det første verdensmesterskapet som ble arrangert i 1930 og gjentok bedriften i 1950. Det er med andre nærmere 60 år siden landet nådde sitt fotballmessige høydepunkt. Per dags dato ligger Uruguay på plassen over Norge på FIFA-rankingen, på en 28.plass.

Morten Gamst Pedersen spår en tøff batalje på nasjonalarenaen i kveld.

- Det hadde smakt med en seier nå etter to dårlige kamper. Det blir en tøff utfordring å møte Uruguay. De er et dyktig lag med ballsikre spillere i samme ånd som Argentina og Brasil, og de er fortsatt verdensmestre selv om det begynner å bli lenge siden, understreker Blackburn-proffen overfor Dagbladet.no.

Sannsynlig lagoppstilling

(4-3-2-1): Rune A. Jarstein - Jon Inge Høiland, Brede Hangeland, Tore Reginuissen, John Arne Riise - Per Ciljan Skjelbred, Martin Andresen, Christian Grindheim, Jan Gunnar Solli, Morten Gamst Pedersen - John Carew.


• Følg Norge-Uruguay direkte på Dagbladet.no