CHAMPIONS LEAGUE-DRØMMEN: Jo Inge Berget er revansjelysten på Celtic etter sitt mislykkede opphold i Glasgow, men den sterkeste motivasjonen i kveld er drømmen om å spille i Champions League. Foto: Daniel Kihlström / TT / NTB Scanpix
CHAMPIONS LEAGUE-DRØMMEN: Jo Inge Berget er revansjelysten på Celtic etter sitt mislykkede opphold i Glasgow, men den sterkeste motivasjonen i kveld er drømmen om å spille i Champions League. Foto: Daniel Kihlström / TT / NTB ScanpixVis mer

Revansjelysten Berget har røpet alle Celtics hemmeligheter til Hareide

Trøbbel for Deila?

GLASGOW (Dagbladet): I kveld spilles det første av to playoffoppgjør mellom Celtic og Malmö i det som kanskje er den største norske trenerduellen noensinne.

Både Celtic-sjef Ronny Deila og Malmö-trener Åge Hareide møtte pressen i går. Deila la vekt på at det er laget hans som skal «være konger på Celtic Park», mens Hareide, som stilte opp sammen med Jo Inge Berget, var i usedvanlig godt humør.

Og apropos Berget: Kveldens kamp blir nemlig helt spesiell for 24-åringen fra Hadeland. Berget fikk tilsammen åtte kamper i Celtic-trøya sist sesong da Deila hentet ham på lån fra Cardiff.

Da låneavtalen ble avsluttet rett før jul, valgte Deila, som også trente Berget i Strømsgodset, å ikke benytte seg av muligheten til å hente 24-åringen.

Litt revansjelysten Isteden kom Hareide og Malmö på banen, og resten har vært en suksesshistorie. Angrepsspilleren har hatt en strålende start på sin karriere for de svenske mestrene.

Overfor Dagbladet hevder han imidlertid at han bare er litt revansjelysten overfor Celtic.

- Ja, jeg er jo litt revansjelysten, men det jeg har aller mest lyst til er å spille i Champions League. Det har jeg ikke klart med verken Molde eller Celtic tidligere. Jeg har røket i flere kvaliker nå, så jeg har veldig lyst til å spille Champions League med Malmö. Skal vi klare det, må vi slå ut Celtic, og det kan nok smake litt ekstra godt for en som har vært her og ikke helt fått det til, sier han.

Har tipset Åge Åge Hareide har sett mye video av Celtic den siste tida, men har i tillegg brukt Berget aktivt for å vite hva de lyseblå fra Sør-Sverige kan forvente seg i Glasgow i kveld.

- Hva slags råd har du kommet med?

- Jeg tror Åge vet hvordan Ronny har lyst til å spille, men jeg har en del info om en del av spillerne. Jeg har spilt sammen med dem, og vet de er hva de er gode på og hva vi kanskje kan utnytte. Jeg har gitt noen tips der jeg føler det kan være nyttig.

- Noe konkret?

- Det handler om hva de ulike spillerne er gode på. Folk som har sett Celtic mye vet dette de også. De vet at for eksempel Van Dijk er en fantastisk stopper, som er stor, sterk og rask. Vi vet hva Stefan finner på og at han løper mye, og at Scott Brown kommer til å smelle ned noen av våre spillere er også ganske sikkert. Det handler også om spillere velger å gå ut eller inn og sånne ting, sier Berget.

- Celtic bedre nå 24-åringen var med på Celtics ydmykende dobbelt-exit fra Champions League i fjor sommer. Først fikk de grønnhvite grisebank over to kamper av Legia Warszawa, men gikk videre til neste runde fordi polakkene hadde brukt en ikke-berettiget spiller.

I playoffen ble det likevel tap, da slovenske Maribor ble for sterke.

- Hvor mye bedre tror du Celtic er nå som Deila har fått et år på seg til å kjøre inn ideene sine?

- Det har vært noen skifter i laget, men stammen består og Ronny har fått et år på seg. Det krangla litt i starten for ham, men han fant ut av det, og i løpet av sesongen i fjor spilte Celtic veldig god fotball. Nå har han fått enda mer tid på seg, så jeg regner med at laget er enda mer samkjørt og at han har fått kjørt inn litt flere av sine ideer nå.

- Jo lenger en trener har sittet, jo mer enighet er det om hvordan laget skal være. Jeg tror at for Celtics del er det en fordel, sier Berget.

- To kjempegode trenere - Hva er hovedforskjellen på Åge Hareide og Ronny Deila som trenere?

- Det er noen år mellom dem. Åge har vært med på veldig veldig mye, mens Ronny er på vei. Ronny har vært i Celtic en god stund, så han gjør det jo bra, men han har lang tid foran seg. Det er to kjempegode trenere, så det er moro for norsk fotball at vi er med på flere arenaer.

• Celtic-Malmö spilles klokka 20.45 norsk tid i kveld. Kampen sendes på Viasat 4. Returkampen går tirsdag til uka.

I FJOR: Jo Inge Berget var en del av Celtic-laget som ble slått ut av Champions League-kvaliken to ganger i fjor sommer, sist mot Maribor og Petar Stojanovic. Foto: Action Images / Vid Ponikvar / NTB Scanpix
I FJOR: Jo Inge Berget var en del av Celtic-laget som ble slått ut av Champions League-kvaliken to ganger i fjor sommer, sist mot Maribor og Petar Stojanovic. Foto: Action Images / Vid Ponikvar / NTB Scanpix Vis mer