GÅR FOR VERDENSCUPEN: Ole Einar Bjørndalen er revansjelysten etter OL-fiaskoen. Foran neste sesong er det verdenscupen som står i høysetet for Simostranda-løperen. Foto: John Terje Pedersen / DAGBLADET.
GÅR FOR VERDENSCUPEN: Ole Einar Bjørndalen er revansjelysten etter OL-fiaskoen. Foran neste sesong er det verdenscupen som står i høysetet for Simostranda-løperen. Foto: John Terje Pedersen / DAGBLADET.Vis mer

Revansjelysten Bjørndalen med gul trøye i siktet

- Det store målet er verdenscupen.

|||SANDNES (Dagbladet): Vinterens OL gikk ikke etter planen for Ole Einar Bjørndalen (36).

Det ble riktignok gull på stafetten og sølv på jaktstarten, men de andre resultatene var et godt stykke unna det superveteranen krever av seg selv.

Nettopp tok Bjørndalen beslutningen om å avslutte samarbeidet med Roger Grubben etter ti år. Nå er det landslagstrener Torgeir Bjørn som har hovedansvaret for seiersmaskinen.

Sliten under OL

- Det var på tide med en forandring. Landslaget har gode trenere som jeg stoler på. I tillegg hadde Roger begrenset med tid, og da var det naturlig sier han.

Det mislykkede mesterskapet i vinter kom som en følge av dårlig skyting, men grunnen var at Bjørndalen følte seg sliten under lekene.

- Jeg hadde for mye mennesker rundt meg. Sesongen i fjor var grei, men OL var for dårlig.

Formtopp i VM

Til tross for de svake resultatene, var han raskest i sporet av alle under vinterlekene, så med små justeringer på standplass kunne et allerede fullt medaljeskap vært enda mer sprengt.

Nå er han revansjelysten foran den kommende sesongen.

- Jeg har trent veldig hardt i sommer, og det store målet er verdenscupen.

Tidenes mestvinnende vinterutøver står med 92 verdenscupseirer så langt, og har gått til topps seks ganger sammenlagt.

I slutten av sesongen er det VM, og målet er å ha en jevn for gjennom sesongen, for så å få en topp i mesterskapet.

- Det er planen, ja, sier han bestemt.