- Revansjelysten French Design i NM på Biri

French Design ble disket fra annenplassen bak Jetstile i NM i fjor. I år møter han ingen som kan nekte ham NM-tittelen i V75-6.

(Dagbladet.no): Biri travbane arrangerer travstevne tre hele dager til ende denne helgen med mange sportslige perler. Lørdag går NM for varmblodshester av stabelen. Søndag er det Märtha Louises Pokalløp og Biri Oppdretningsløp som skal trekke publikum til banen ved Mjøsas bredd.

French Design er revansjesugen etter skuffelsen i fjor. Biesolo-sønnen endte som femtehest sist i Årjängs Stora Sprinterlopp. Da spurtet han strålende i selskap med vinneren Finders Keepers, den finske jernhoppen Passionate Kemp og Jaded. Lørdag møter han ingen av samme kaliber. Men spor elleve var ikke det kretsen rundt hesten hadde tenkt seg.

- Nei, det skal ikke bli for mye trafikkproblemer på den runde Biri-banen. Svingene kommer fort der, sier medtrener Espen Gundersen. Han trener French Design sammen med samboer Jane Helen Stareng.

- French Design har hatt formstigning hele veien, og vi var godt fornøyd med ham sist og på Forus gangen før. Vi håper på godformen fremover, for det er mange fine løp.

- Han er ikke så langt unna den formen han hadde på samme tid i fjor, opplyser Gundersen for anledningen i hissig passiar med en syklist langs French sin treningsløype.

I fjor sommer satte French Design norgesrekord, og det lover godt for formkurven.

- French er som andre topphester. Han er meget intelligent, og stopper opp for å hilse på de andre hestene i løypa. Han kan stå rolig lenge og bare titte.

- Hans Petter (Tholfsen, red. anm.) sa sist at øker han bare formstigningen med fem prosent er toppformen der, fortsetter Espen Gundersen.

REVANSJELYSTEN: French Design
REVANSJELYSTEN: French Design Vis mer

- Han pleier å trave barbent foran, men kan hende sparer vi høvene og lar skoene sitte lørdag. Vi setter på draskylapper.

- Vi er ute etter revansje i år, og reiser til Biri med seiersambisjoner, røper treneren.

Seiersgrossist på unghester 

Jan Kristian Waaler er unghestspesialist fremfor noen. Hvert år kommer det drøssevis med talentfulle treåringer fra hans stall på Løvald gård i Vestfold. Lørdag sender han ut årgangseneren og Märtha-vinner fra i fjor, Lucky Buck, i NM.

- Det er mest for at han skal få et løp over distansen, og han skal få et løp til før Derby-kvalifiseringen. Jeg tror han kan hevde seg her selv om jeg ikke har de største seiersambisjonene. Jeg ligger litt lavt. Det er litt annerledes å møte disse hestene.

- Men han har travet to sterke løp, og jeg tror det kan være lurt å streke ham på bongen, råder suksesstreneren.

Beverage G.T. prøver seg i V75-5. Det gjør også stallvenninne Uiver H.

- Beverage G.T. havnet i et trangt fjerdespor og er ikke noe lyn fra start. Det skal bli spennende å se ham over 2600 meter, det er styrken han har flytt på så langt. Han traver litt i røkk og napp. Han la av litt i siste sving i Ulf Thoresen-løpet, og tok i igjen på oppløpet.

- Revansjelysten French Design i NM på Biri

- Byr han seg til for fullt vinner han dette løpet, tror treneren om Love You-sønnen.

- Uiver H. har vært borte lenge grunnet en seneskade. Hun takler distansen og formen skal være fin. Hun er kjapp fra start og travsikker. Havner hun i en innvendig posisjon litt fremme kan hun hente seg en fin premie. Men hun er neppe noe for spillerne.

Mer laurbær på søndag

Søndag har Jan Kristian Waaler fire hester til start. De talentfulle hoppene Royale og First Eleven L. starter i Märtha Louises hoppeavdeling og Sierra Victory og Limerick i hovedløpet. De to sistnevnte skal utfordre storfavoritten Gold Wing.

- Limerick kan lede fra start til mål. Sierra Victory var bra i kvalifiseringen og vant lett med proppene i. Jeg tror på en plass blant de tre.

- Royale er litt for treg fra start ennå. Men hun er seig og god. Sist ble hun for ivrig, det var grunnen til galoppen. Feilfritt tror jeg hun er toer.

For vinner tror Jan Kristian Waaler at stallvenninnen First Eleven L. gjør.

- Jeg har klokketro på henne til tross for spor åtte. Hun vinner fra dødens også, repliserer han kjapt.

Trolig returnerer Stall Waaler til Løvald med flere gjeve trofeer etter Biri-helgen.

FIRE HESTER TIL START: Jan Kristian Waaler