Klubben i mitt hjerte 2018

Revansjelysten snudde karrieren på hodet: - Jeg var veldig lei

Ragnhild Haga (27) var lei av å være mesterskapsreserve. Alt snudde da hun begynte å fokusere mer på Ragnhild Haga enn på alle andre.

OPP OG FREM: Ragnhild Haga fikk sitt virkelige gjennombrudd forrige sesong. Nå skal hun prøve å gjenskape suksessen, gjerne med en VM-medalje i Seefeld. Foto: Bjørn Langsem
OPP OG FREM: Ragnhild Haga fikk sitt virkelige gjennombrudd forrige sesong. Nå skal hun prøve å gjenskape suksessen, gjerne med en VM-medalje i Seefeld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Stem på din klubb på www.klubbenimitthjerte.no.

KVITFJELL (Dagbladet): Hun var lei. Lei av å være reserve. Lei av å være nest best. Ragnhild Haga hadde stort sett levd i skyggen av Marit Bjørgen, Therese Johaug og de andre langrennsstjernene. Det var på tide å komme seg opp og frem. Tenke på seg selv.

«Sensasjon» var et ord som ble mye brukt da 27 år gamle Haga gikk inn til OL-gull på 10 km fristil i Pyeongchang for åtte måneder siden. Få, ikke Haga selv engang, hadde sett for seg at hun skulle vinne.

Nevnte Bjørgen og supersvensken Charlotte Kalla var storfavoritter, men det var Haga fra Nannestad som gikk raskest. Hun knuste Kalla på 2. plass med ultrasterke 20,3 sekunder.

- Det blir vanskelig å gjenskape forrige sesong. Alle sesonger er forskjellige. Jeg tror det blir viktig å være i form. Jeg forventer ikke VM-gull, men jeg skal være med og kjempe om medalje. Mye avhenger av dagsform og om ting klaffer. Det blir spennende, sier Haga til Dagbladet.

Spennende er det ingen tvil om at den kommende langrennssesongen blir. VM i Seefeld er det store høydepunktet, også for Haga som har klare ambisjoner og mål i verdensmesterskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer