Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Revansjelystne Asker-jenter

I fjor røyk de ut på myntkast i semifinalen. I år er de tilbake for å vinne hele Norway Cup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens 3-0-seier over Vålerenga var et viktig førstesteg på veien mot det endelige målet for Askers jenter 14 år, som naturlig nok føler seg snytt etter semifinalehendelsen i fjor. Jentene tapte ikke én eneste av fjorårets kamper, men måtte likevel ta avskjed før finalen:

- Vi røyk ut på myntkast. Nå vil vi vinne finalen, sier flere av jentene i kor.

Gårsdagens og nattas regnvær førte til at samtlige av dagens 7?er-kamper måtte flyttes til tirsdag, mens alle 11?er-kampene ble flyttet til grus - og kunstgressbaner rundt omkring i hele byen. Vålerenga og Asker var blant de få heldige som fikk ta avspark på Sletta i dag - riktignok på kunstgressbanen.

Dramatisk start

Det startet dramatisk for Asker: Ti sekunder ut i kampen ble lagets keeper skadet, og trenerapparatet måtte sette en utespiller inn mellom stengene. Valget falt på Johanna Vetsch (14). Hun har hatt på seg keeperhanskene et par ganger tidligere også, men innrømmer at hun var litt nervøs.

- Men det gikk kjempebra, sa hun fornøyd etter å ha holdt buret rent i nærmere 60 minutter.

Johanna er egentlig spiss, så det er ikke mellom stengene hun skal gjøre det:

- Nei, jobben min er egentlig å score, sier hun.

Kjempegøy

Asker spilte godt, og Vålerenga hadde lite å stå imot med da Kristianne Fimland (13) gjorde 1-0 tidlig i første omgang. Kristianne sørget for ytterligere én nettkjenning.

- Det var veldig morsomt å score, smiler Kristianne, som nettopp ble friskmeldt og cup-klar etter flere måneder med strekkskade.

Møtet med Vålerenga var den første kampen i Norway Cup ikledd svart og hvitt for spissen som kom fra Jutul til Asker tidligere i år.

Venstrekanten Linn Lysvik (14) gjorde 2-0 for Asker i andre omgang.

- Kjempegøy, sier Linn om sin egen fulltreffer.

Bestefar mot Vålrenga

Mens Vålerenga-jentene fikk god backup av Klanen, hadde Asker en viktig og ikke ukjent støtte på sidelinja: Asker-veteran og eks-landslagsspiller Willy Fossli (72). Fossli har 108 seriekamper og 81 seriemål for Asker i det som da het Hovedserien (tippeligaen), i tillegg til sju A-landskamper og seks B-landskamper for Norge. Han har for lengst lagt sine egne fotballsko i skapet, men som tilskuer er han fortsatt med. Det ser han på som en selvfølge:

- Jeg har ei jente jeg er bestefar til på dette lagt og en gutt jeg er bestefar til på Asker junior. Så det er klart jeg må være med her og heie fram Asker, sier Fossli, som av mange kanskje huskes best for vinnermålet i semifinalen i cupen på Ullevaal i 1951 - mot nettopp Vålerenga.

- Men vi tapte 3-2 for Sarpsborg i finalen etter ekstraomganger, sier Fossli, før han haster seg mot sidelinja igjen - med nye kamprop.

Og går det som Asker-jentene håper, revansjerer de både eget semifinaletap i fjor og bestefar Fosslis cupfinaletap fra 1951.

MÅLSCORERE: Kristianne Fimland (t.v.) og Linn Lysvik nettet for Asker.
SOLID SISTESKANSE: Spissen Johanna Vetsch holdt buret rent da hun ble plassert i mål ti sekunder ut i kampen.
FAN OG FOTBALLVETERAN: Willy Fossli, med en fortid i Asker og på Norges landslag, følger Asker-jentene tett.