Revansjelystne fotballjenter

I 1997 tapte Norge 0-2 for Italia i EM på hjemmebane, og ble dermed slått ut av sitt eget mesterskap. I kveld får de norske fotball-jentene mulighet til å revansjere seg i Reutlingen. Dagbladet.no følger kampen direkte fra kl. 19.45.

Tapet for Italia i 1997 var helt avgjørende for at Norge ble slått ut av EM på hjemmebane, og ingen i den norske leieren ønsker en reprise på resultatet fra den gangen. Landslagssjef Åge Steen håper derimot at Norge med seier i kveld skal sikre seg semi-finale.

Kyniske italiener

- Mitt håp er at vi skal klare å kvalifisere oss for semifinalen med seier i kveld. Men da må vi vinne, sier Steen.

Norge og Italia har møttes ti ganger til landskamp. Sju ganger har Norge vunnet, en kamp har endt uavgjort, mens Norge bare har tapt to ganger i 1997 og 1979.

Åge Steen kjenner Italia godt og vet at det blir tøft i kveld.

- Italia er veldig aggressive og er derfor enkle å få frispark mot. Det må vi prøve å utnytte, sier Steen.

- Hvis Italia scorer først blir de enda mer kyniske enn vanlig, og da kommer vi til å få det vanskelig. Italienerne er eksperter på å dra ut tida ved å slå ballen på tribunen, simulere skader og stykke opp kampen. Da blir det vanskelig for oss å holde farten oppe, sier Steen.

Han er veldig klar over hva som skal til for at Norge skal vinne i kveld.

- Det blir veldig viktig å komme rundt på kantene og legge inn presise baller foran mål. I tillegg er vi veldig sterke på frispark og cornere, og cirka en tredjedel av målene våre kommer nettopp på dødballer, sier Steen.

Riise jubilerer

Hege Riise spiller sin 150. landskamp på Kreuzeiche-Stadion i Reutlingen i kveld.

- Av de fem jubileumskampene jeg hittil har spilt, har jeg bare vunnet de to siste, sier Riise.

Riise har bare to spillere foran seg på landslagstatistiken, Linda Medalen med 152 og Heidi Støre med 151. Hvis Norge kommer til finalen i årets EM, blir Riise den spilleren med flest landskamper i finalen.

NY SEIER: Anna Tønnesen og Bente Kvitland satser på ny seier i EM i kveld.