GLADGUTT:  Wayne Rooney var en glad gutt inntill det 76. spilleminutt i VM-kvalifiseringskampen mot gruppeleder Montenegro. Da satte Deja Damjanovic inn utlikningen, og sørget for at engelskmennene fortsatt ligger to poeng bak. Foto: EPA / GEORGI LICOVSKI / NTB Scanpix
GLADGUTT: Wayne Rooney var en glad gutt inntill det 76. spilleminutt i VM-kvalifiseringskampen mot gruppeleder Montenegro. Da satte Deja Damjanovic inn utlikningen, og sørget for at engelskmennene fortsatt ligger to poeng bak. Foto: EPA / GEORGI LICOVSKI / NTB ScanpixVis mer

Revansjen glapp for Wayne Rooney

England greide ikke slå Montenegro på bortebane.

• Montenegro - England 1-1 (0-1)

Wayne Rooney så lenge ut til å kunne få en etterlengtet revansje da England møtte Montenegro i gruppe H i kveld.

Sist England gjestet montegrinerne, høsten 2011, ble spissen den store snakkisen da han fikk rødt kort i det 74. spilleminutt i EM-kvalikkampen som endte 2-2. Episoden førte også til at Rooney mistet de to første EM-kampene i fjor sommer.

Selv om det i forkant av kveldens kamp har vært diskusjoner om Rooney burde få bli med til bortekampen, tok det nok ikke mange minutter før  Roy Hodgson var fornøyd med å ha tatt han med i troppen.

Tre minutter inn i kampen sender Rooney et skudd i stanga, før han tre minutter senere setter den i mål.

Får stå umarkert Gjestenene får en corner, som Steven Gerrard legger inn i feltet. Der får Wayne Rooney gå umarkert opp og heade ballen hardt i mål.

 HEADING: Wayne Rooneys scoring etter seks minutter, på corner fra Steven Gerrard. Foto:   REUTERS / Eddie Keogh / NTB Scanpix
HEADING: Wayne Rooneys scoring etter seks minutter, på corner fra Steven Gerrard. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB Scanpix Vis mer

Dermed er han også den første engelske spilleren til å score i fire kvalifiseringskamper på rad, siden David Beckham i 2003, skriver Opta Sports.

Hodgson stilte med hele fem Manchester United-spillere i førsteelleveren. Etter Rooneys scoring skjer det ikke stort i kampen, før Danny Welbeck straffes med gult kort for det dommeren mener er filming.

Welbeck ble dyttet i ryggen av Stefan Savic, og faller rett før dørlinja, inne i 16-meteren. Usikkert om engelskmennene skulle hatt straffe, men det kan se ut til at Wellbeck snubler i egne ben, men altså med en dytt i ryggen. 

I første omgang greide hjemmelaget nærmest ikke produsere en sjanse, noe de greide til de grader i de neste 45.

Sjanse på sjanse Til tider så det nesten ut til at hjemmelaget fikk bestemme helt på egenhånd i andre halvdel av kampen. England lot seg presses bakpå, og de rødkledde fikk komme til sjanse på sjanse.

Først fikk de et frispark som ender med avklaring fra James Milner, før Stefan Savic legger inn på bakerste, hvor Jovetic får gå opp og heade. Ballen havner så vidt utenfor, i venstre nettvegg.

Leder fortsatt Men så i det 76. minutt må Rooney og England se at Montenegro får hull på byllen.

På corner fra Elsad Zverotic får innbytter Deja Damjanovic headet rett på Joe Hart. Keeperen gir retur, som Damjanovic setter rett i en annen engelsk spiller. Men på tredje forsøk lykkes han, og setter ballen i høyre hjørne bak Hart.

Mot slutten av kampen våkner gjestene noe, og forsøkte å jakte en ny scoring, men Montenegro står i mot. Og med det leder de fortsatt VM-kvalifiseringsgruppen med to poeng foran England.