Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Revansjen

CHARLEROI (Dagbladet): England- Tyskland 1- 0. Her jubler Alan Shearer for scoringen England har lengtet etter siden 1966. - Dere så det vel på reaksjonen vår etter kampen. Vi måtte roe oss ned i garderoben før vi innså at vi hadde vunnet, sier Alan Shearer.

Siden VM-finalen på Wembley i 1966 har England aldri slått Tyskland i en kamp av betydning.

Sju minutter etter pause skjedde det. Heretter kan fotballglade engelskmenn - hvilket betyr de fleste på øya - se tyskerne i øynene uten å måtte 34 år tilbake i tid for å finne noe som gjør det verdt å holde blikket.

  • David Beckham ble felt av Christian Ziege to meter innenfor den høyre sidelinja, 32 meter fra dødlinja.
  • United-kollega Gary Neville forsøkte å få Beckham med på en kort variant. Beckham gadd ikke svare, viftet ham bort og slo gullpasningen med innsiden av høyrefoten.
  • Sol Campbell brukte armer og bein og holdt tyskernes ryddegutter vekk fra ballbanen.
  • Ballen gikk rett gjennom feltet, stusset en gang i bakken og traff Alan Shearers pannebrask før den dalte ned i motsatt hjørne - langt utenfor rekkevidde for Oliver Kahn.

- Jeg er så glad for at jeg scoret. Jeg er så glad for at jeg førte England til seier som kaptein. Nå er det mer hardt arbeid i vente, sier Shearer.

Hyllet

For Shearer var det følelsesmessig vanvittig da han byttet trøye med Lothar Matthäus etter kampen, og gikk mot kortsida som sto og ristet av engelske supportere. Han ble hyllet som en helt.

- Denne seieren betyr alt for England. Den betyr mye for oss og de der hjemme.

- Etter tapet på lørdag sa vi til hverandre at vi måtte jobbe strømpene av oss for å slå Tyskland.

- Det gjorde vi. Vi ga hundre prosent. Nå må vi gjøre det igjen, sier Shearer, og vet at tap for Romania på onsdag betyr hjemreise fra EM.

Og da betyr ikke seieren over Tyskland mye likevel - uansett hva som blir stående i historiebøkene.

Som Kevin Keegan sa det etter kampen:

- Spiller vi godt og taper, er alt galt. Spiller vi dårlig og vinner, er alt en rosehage.

Utfordrer tyskerne

Men hos Alan Shearer var det ikke bare glede etter kampen. Han klarte ikke å skjule bitterheten mot den engelske pressen. Shearer føler at pressen har jobbet for å fjerne ham fra landslaget.

- Noen av dere ville ikke at vi skulle vinne, og hadde ferdigskrevet historier om tap allerede, sier han.

Shearer støttes av landslagssjef Kevin Keegan:

- Vær så snill å gi ham to- tre dager før dere begynner igjen. Alan er én mann blant menn, og han blir kaptein for England også i VM-kvalifiseringen til høsten - om jeg fortsatt er sjef, sier Keegan.

For 49-åringen var det sterkt å slå Tyskland.

- Jeg håper dette blir en klassisk kamp. Vi hadde flaks. De hadde to store sjanser de siste tjue minuttene.

- Folk hjemme i England har ventet lenge på dette. Jeg er så glad jeg var sjef den dagen det skjedde, sier Keegan, og er bråkjekk før han går tilbake til gutta i garderoben:

- Nå har Tyskland hatt noe på oss i mange år. Nå er det vi som har noe på dem. Vi skal møte dem igjen i VM-kvaliken i oktober.

- Det er de som må ta noe tilbake fra oss. Men vår periode skal vare like lenge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media