Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Revansjen

For to år siden fikk trener Terje Skarsfjord sparken, og Tromsø rykket ned. Nå er han tilbake, og kan bli klubbens redningsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Tromsø- Lillestrøm 2- 0 (0- 0).

Mål: 1- 0 Peter Kovacs (str. 47), 2- 0 Bjørn Johansen (86). Dommer: Terje Hauge, Lyngbø. Gult kort: Morgen Gamst Pedersen, Miika Koppinen, Karim Essediri, Tromsø, Per Magne Misund, Lillestrøm. T: 4107.

TROMSØ (Dagbladet): Noen trodde kanskje han skulle vise fram et stort seiersglis etter tre livsviktige TIL-poeng.

Men steinansiktet sprakk ikke. Veteranen må likevel ha følt en enorm tilfredsstillelse, der han sto rakrygget i blitzregnet og igjen kunne snakke om gleden ved fotball. Rundt ham sto et dusin lykkelige unge fotballspillere.

Etter kampslutt hadde han gått rundt på banen og takket dem. En etter en.

- Den største utfordringen for oss som driver med fotball, er å glede seg til å spille kamp. Og det å glede seg til kamp mot de store hestene i LSK, det er en forutsetning for å vinne. I dag gledet vi oss, sier han.

Fra mørkeloftet

«Skars» ble kriseløsningen da TIL-styret ga Trond Johansen sparken to ganger på ei uke, uten å få i stand en avtale med førstevalget, Per Høgmo.

For bare to år siden lette 61-åringen etter lyspunkter som ikke fantes. Spillergruppa gikk i oppløsning, og TIL rykket ned. Lektoren fra Narvik ble plassert på klubbens mørkeloft. Nå er han hentet ned igjen og kan ende opp som redningsmann.

- Jeg har en god følelse. Det er godt å være tilbake, og det var flott å føle at jeg ble tatt imot med entusiasme blant publikum, sa Skarsfjord etter 90 minutter der TIL viste at de vil svette for å bli i Tippeligaen.

- Jeg er utrolig fornøyd med tælen spillerne viste. På trening har vi terpet på å vinne ballen høyt oppe på banen, pluss dødballene vi visste ville komme. I dag fungerte det.

Avgjør mot RBK

TIL-gutan har tatt imot Skarsfjords fotballhode med åpne armer.

- Han har erfaring og store kunnskaper om fotball. Sammen med ham skal vi ned i kjelleren og ta et felles løft for å berge oss, sier Bjørn Johansen.

Skarsfjord tror TIL trenger minst 27 poeng for å være Tippeligalag også i 2004. Det betyr 11 poeng på de åtte kampene som gjenstår. Det er i så fall en poengfangst TIL ikke har vært i nærheten av før i år.

- La det være klart at vi er nødt til å kjempe helt til siste minutt, sier Skarsfjord.

Og det siste minuttet, det spilles mot RBK på Lerkendal i oktober.

- Om det skjer at vi må ha poeng der, så får vi forholde oss til det. La oss håpe RBK da for lengst har vunnet serien og spiller i Mesterligaen, sier han.