Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Revansjerte tabbe med strafferedning

Tøffe tak mellom West Ham og Spurs.

(Dagbladet.no) West Ham - Tottenham 1-1. Det er ingen tvil om at Hammers liker å møte London-rivalene fra White Hart Lane. Østkantfolket har nå tatt 33 poeng mot Spurs siden Premier League ble opprettet.

Det er mer poeng enn de har klart å skrape sammen mot noen annen klubb.

Men i dag ble det bare ett poeng på West Ham, selv om de tok ledelsen. Tottenham presset kraftig etter hvilen - og utliknet fortjent.

Tottenham kunne sikret seieren på overtid - men Jermain Defoe bommet på straffesparket.

Forsvarstabbe

Younes Kaboul gjorde en feil etter 20 minutter han neppe glemmer med det første.

Han brukte altfor langt tid i klareringsforsøket sitt, og ballen gikk rett i Luis Boa Morte. Han stormet framover med ballen, og tok med seg Nolberto Solano, som kom på en overlapp. Tottenham-forsvaret var i total ubalanse og Boa Morte fant Carlton Cole foran mål.

Han fikk stå helt alene og bredsidet ballen i nesten tomt mål.

UTLIKNET: Michael Dawson headet inn 1-1 i tomt mål, etter at Robert Green stakk på en bærtur. Foto: REUTERS
UTLIKNET: Michael Dawson headet inn 1-1 i tomt mål, etter at Robert Green stakk på en bærtur. Foto: REUTERS Vis mer

Boa Morte var nær ved å doble ledelsen like etterpå, men skuddet hans fra skrått hold gikk rett på keeper Paul Robinson.

Tottenham hold på å utlikne kort tid før pause, da Robbie Keane ble spilt gjennom. Han vippet ballen over Robert Green, men falt i duellen med keeperen. Til store protester fra gjestene valgte dommer Mike Riley å ikke blåse.

Men, Keane skulle trolig ha blitt avblåst for offside uansett, så sånn sett jevnet det seg ut.

Keepertabbe

Tottenham startet i et voldsomt tempo etter sidebyttet, og Steve Malbranque burde puttet etter 50 minutter da han fikk stå helt alene på 8-9 meter. Han forsøkte å plassere ballen i lengste hjørne, men forsøket endte utenfor.

Med over 35 minutter igjen å spille gjorde Juande Ramos et offensivt bytte. Han tok av midtstopper Kaboul og satte inn Darren Bent. Spanjolen ville ha mer trykk framover, og fikk det.

Halvveis inn i omgangen steg Michael Dawson høyt på en dødball i feltet. Robert Green var på skikkelig bærtur da han forsøkte å bokse innlegget ut av feltet, og var ikke i nærheten.

Dawson kunne dermed enkelt heade ballen i det tomme målet.

Malbranque hadde en ny god sjanse mot slutten av kampen, men Tottenham klarte ikke overliste Green en gang til. De siste minuttene var West Ham nærmest seier. George McCartny var bare centimetere unna, men headingen hans ble reddet streken.

Green ble likevel helten

Da gikk det mot uavgjort, men historien har vist at du aldri kan ta noe for gitt i disse kampene.

I fjor snudde Tottenham denne kampen mot slutten og scoret på overtid - og nå fikk de sjansen til det igjen.

Innbytter Jermain Defoe kom seg foran Lucas Neill i boksen og gikk i bakken. Det var kontakt mellom dem, men det er ikke sikkert alle dommeren hadde blåst straffe.

Defoe tok selv straffen, men Green gjorde opp for tabben og reddet forsøket.

Spurs er fortsatt ubeseiret med Ramos på benken - og han kan vise til tre seire og to uavgjorte, i alle turneringer.

GJORDE OPP FOR SEG: Robert Green var på bærtur da Spurs scoret. Her blir han lurt av Robbie Keane, som mente han burde fått straffe i denne situasjonen. På overtid ble Green den store West Ham-helten da han reddet straffe.
HELT ALENE: Carlton Cole fikk stå helt alene og puttet enkelt til 1-0.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media