Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Revansjesugen Bjørgen

Sprintnederlaget er glemt. Fredag skal Marit Bjørgen reise kjerringa sammen med Hilde Gjermundshaug Pedersen.

De to er like store favoritter i lagsprinten i skøyting som Bjørgen var foran den individuelle sprinten.

Da mislyktes Bjørgen. Det vil hun ikke denne gangen.

Sammen har de aldri tapt en sprintstafett, verken i klassisk eller skøyting.

- Jeg var fryktelig skuffet tirsdag, men har prøvd å legge det bak meg. Det ble nok lettere av at jeg visste det ville komme flere sjanser i mesterskapet. Vi har hatt et sterkt lag i sprintstafett lenge. Alt kan skje. Nå er det VM, sier Bjørgen.

Gull

Bjørgen sier hun vil være fornøyd med en medalje. Det tror vi bare sånn måtelig på. Svenskene imponerte med dobbeltseier tirsdag. Likevel skal Anna Dahlberg og Emelie Öhrstig ikke være sterke nok fredag.

I fjor vant Bjørgen og Hilde GP som de ville i prøve-VM, i en nesten identisk løype.

- Vi går for gull og er ikke fornøyd med noe annet. Men vi vet at marginene er små. Et stavbrekk er nok til å ødelegge, sier landslagstrener Svein Tore Samdal.

- Vi gikk sammen i fjor her og vant, og i år er bakken enda lenger. Det passer meg bra, sier Bjørgen som skal sist ut.

Syk

I sprintstafett går hver løper tre runder hver, både i semifinalen og finalen. Marit Bjørgen sier hun føler seg frisk og pigg.

Det store spørsmålstegnet er formen til startkvinnen Hilde Gjermundshaug Pedersen. Problemer med magen gjorde at hun måtte flytte ut av utøverhotellet mandag kveld. Onsdag kveld kunne hun flytte tilbake igjen. 40-åringen ble ikke like hardt rammet som landslagskollega Jens Arne Svartedal.

- Jeg har stort sett ligget i senga etter at jeg fikk magetrøbbel, men skal teste formen i dag. Jeg håper den er bra, sier Gjermundshaug Pedersen.

I likhet med Bjørgen går hun for sitt andre gull. Begge var med på vinnerlaget i den ordinære stafetten.

I tillegg til Sverige er Italia og Tyskland potensielle utfordrere.

Resepten til ankerkvinnen er klar.

- Det gjelder å spare mest mulig krefter i kvalifiseringen og i starten på finalen. Det hele kan bli avgjort på siste runde, sier Bjørgen.

(©NTB)

GULLJENTER? Marit Bjørgen og Hilde Gjermundshaug Pedersen.