Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Silje Norendal syk før US Open-finalen

Revansjesugen Norendal ligger rett ut med feber før finaledagen

De norske snowboarderne kjører i prestisjetunge US Open denne helga. De er fryktelig revansjesugne etter OL-nedturen.

SKUFFET I OL: Silje Norendal var skuffet og lei seg etter at vinden ble et problem for snowboarderne i slopestyle-finalen i OL. I Big Air ble hun nummer seks. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SKUFFET I OL: Silje Norendal var skuffet og lei seg etter at vinden ble et problem for snowboarderne i slopestyle-finalen i OL. I Big Air ble hun nummer seks. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marcus Kleveland (18) har vært kanskje verdens beste snowboarder de to siste årene. Derfor var det ikke annet enn skuffende at han havnet på sjetteplass i slopestyle og ikke klarte å kvalifisere seg til finale i Big Air i OL.

Det samme gjelder Silje Norendal (24), som ble felt av dårlige forhold under slopestylen både i X-Games og OL.

Nå er begge revansjesugne foran US Open, som det er gjevt å gjøre det bra i - selv om det selvfølgelig ikke er helt på linje med X-Games og OL.

Syk Norendal

Norendal har rett og slett hatt en stang ut-sesong. Under X-Games var vinden så brutal at hun ikke kom seg over hoppene, og måtte trekke seg. I Pyeongchang var igjen den sterke vinden et hinder i en konkurranse flere mente ikke burde bli kjørt.

Silje Norendal tok seg greit til US Open-finale onsdag. Dagen før ligger hun rett ut med feber - men har planer om å kjøre, melder Grimsrud.

- Det er vanskelig for henne å vinne, men en pallplass er innenfor rekkevidde om hun gjør triksene bra. Nå skal hun holde senga, og bli frisk og samle krefter til finalen, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud til Dagbladet.

Han legger ikke skjul på at Kongsberg-jenta var skuffet etter OL.

- Hun er veldig revansjesugen, sier landslagssjefen.

Skyhøyt nivå

En annen som er veldig revansjesugen og var skuffet etter OL, er Kleveland.

- Marcus var veldig skuffa og irritert på seg selv for at det gikk så dårlig i OL. Men han har lagt det bak seg og ser framover - og starter på blanke ark igjen, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud til Dagbladet.

I onsdagens kvalifisering tok han nest beste poengsum - og gikk derfor enkelt videre. I finalen får han selskap av «veteranen» Ståle Sandbech og Fridtjof Tischendorf.

- Det er vanskelig å si hva som gikk galt i OL. Noen ganger har man bare ikke dagen. Han satte nok et stort press på seg selv, og var veldig skuffa etterpå, sier Grimsrud.

Høyt nivå

Nivået i US Open er høyt. OL-gullvinner i slopestyle, Red Gerard, greide for eksempel ikke å kvalifisere seg.

- Målet er å ta en pallplassering her, og vi håper selvsagt på en førsteplass. Marcus har absolutt muligheten til det. Han har triksene som skal til. Og Ståle er ofte ekstremt bra i en sånn konkurranse, sier Grimsrud.

De norske gutta er bunnsolide: Marcus Kleveland vant for eksempel X-Games-gull og sølv i vinter. Akkurat det samme gjorde han i fjor. Ståle Sandbech har fem X-Games-medaljer, VM-gull og OL-sølv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!