Reven lurte Bjørn

MUONIO (Dagbladet): Klokka 02.00 natt til i går bråvåknet Bjørn Dæhlies samboer Vilde av et brak hjemme på hustrappa. - Hun trodde det var innbrudd, sier Bjørn. Men nei da, det var Nannestad-reven som stakk av med orrhanen Bjørn kjørte på sist helg.


LANG NESE: Da Bjørn Dæhlie kom til Finland i går, fikk han beskjed om at han hadde hatt ubudent besøk hjemme på Nannestad.

Sesongens første nederlag for Bjørn Dæhlie kom altså ikke i skiløypa. Skikongen ble lurt av en rødlugget sambygding fra de dype skogene der Dæhlie i høst har trent seg opp foran dagens verdenscupåpning.

- Helt utrolig, sier Bjørn.

Sist søndag kjørte han på en orrhane på vei til skirennet på Geilo. Den nektet å flytte seg fra veien til tross for Bjørns bønn om «løype» bak rattet. Vel hjemme på Nannestad hengte Bjørn opp orrhanen til mørning halvannen meter over hustrappa. Han trodde den hang trygt helt til Vilde ringte til Finland i går, og meldte fangsten savnet.

- Reven hadde vært på besøk. Bare hodet av orrhanen henger igjen, sier Bjørn.

Listig

Det er Dæhlie-takter over Nannestad-revens listighet. Straks husbonden satte kursen for Finland forsvant faren for hagl-ladninger fra soveromsvinduet.

- Den hoppet opp og beit til, sier Bjørn.

Det var da reven landet det ble slutt på Vildes nattesøvn.

- Jeg henger alltid opp viltet ute. Har ikke kjølerom, sier Bjørn.

Mye tyder på at det blir snekkere i arbeid i Dæhlie-kjelleren før høstjakta 1999.

Null ryper

I dag kan Bjørn hevne tapet for rødreven på mer normale motstandere. Langrennsekspertisen spådde samlet seier til Bjørn i dagens v-cuprenn.

- Men burde ikke du heller vært hjemme på utfordrende revejakt?

- Jeg er en veldig ivrig revejeger, jeg. Men dette gjelder et boligstrøk. Kan ikke skremme vettet av naboene heller.

- Nå må du nøye deg med rypemiddag til jul?

- Jeg har ikke det heller i fryseren. Bare litt hjortekjøtt.

Det er med andre ord flere enn reven og Bjørns konkurrenter som har noe å tygge på.