Reyes' første avdrag

Endelig viste Jose Reyes (20) hvorfor Arsenal betalte over 200 millioner kroner for hans signatur.

LONDON (Dagbladet): Den unge spanjolen med skjorte nummer ni senket Chelsea nesten alene i løpet av fem begivenhetsrike minutter i andre omgang. Hans første mål på Highbury vil ble husket lenge. Et skudd fra vel 20 meters hold opp i venstre hjørne, utakbart for Chelsea-keeper Carlo Cudichini.

- En eksepsjonell scoring, sier spissmakker Dennis Bergkamp.

Fem minutter seinere var spanjolen frampå igjen. Kaptein Patrick Vieira åpnet hele Chelsea-forsvaret med en perfekt pasning som Reyes løp i mål. Endelig var han helt.

Senket skuldrene

Da sluttsignalet gikk, kunne spanjolens navn høres over hele Highbury. Reyes har tidligere innrømmet at han tenker mye på forventningspresset. Nå kan han endelig senke skuldrene litt.

- Det første målet var et stort løft for ham, man kunne se at han var en annen spiller etterpå. Men jeg foretrekker faktisk det andre målet. Der kunne man se lagets pasningskvalitet og hurtighet, sier Arsenal-manager Arsene Wenger etter kampen.

Reyes hadde før kampen spilt tre kamper, med et selvmål mot Middlesbrough i ligacupen som eneste nettkjenning. Manager Wenger ga nyervervelsen sjansen fra start etter at det ble klart at Thierry Henry måtte stå over kampen på grunn av skade. Henry vil mest sannsynlig også være borte når Chelsea og Arsenal møtes i ligaen førstkommende lørdag.

Vil vinne

Arsenal har godt tak på byrival Chelsea, men etter første omgang så det ut som om Claudio Ranieris mannskap skulle klare å pynte på statistikken. Adrian Mutu sendte nemlig bortelaget i føringen med en flott enkeltprestasjon, etter at Arsenal-keeper Jens Lehmann feilet med et utspill.

I andre omgang endret kampen karakter, og etter Reyes' første mål var det ingen tvil om hvem som skulle dra i land seieren. Lagkaptein Patrick Vieira håper at Arsenal nå kan spille seg helt fram til finalen. Vieira har spilt 18 FA cup-kamper for Arsenal uten tap.

- Man må selvsagt ta en kamp av gangen, og se hvor langt vi kommer. I dag viste vi god lagånd, og vi vant en tøff kamp. Vi avgjorde da vi skrudde opp tempoet i andre omgang, sier Vieira til BBC.

Ranieri trygg

Til tross for tap, kan det se ut som Chelsea-manager Claudio Ranieri også skal få litt arbeidsro framover. Før kampen fortalte italieneren at ledelsen ved Stamford Bridge har gitt ham beskjed om at jobben er sikret fram til 2007.

- Jeg har fått beskjed om at jeg er sjefen fram til kontrakten min går ut i 2007, og det er jeg veldig fornøyd med. Jeg er ikke redd for at noe annet skal skje, sier Ranieri til SkySports.

Årsaken til at jobben hans plutselig er blitt noe sikrere, kan være at Englands landslagstrener Sven-Göran Eriksson offentlig har gått ut og avvist at han er på vei til London-klubben.

- Jeg kan ikke gå ut og kommentere dette hver dag, men situasjonen er at jeg har en kontrakt med England fram til 2006 som jeg vil holde. Jeg har heller ikke mottatt noen andre tilbud, sier Eriksson.

<B>HELTEN:</B> Mer enn 200 millioner kroner betalte Arsenal for den spanske 20-åringen Jose Reyes. I går scoret han to ganger og ble den store helten på Highbury. - Det første målet var et stort løft for ham, man kunne se at han var en annen spiller etterpå, sier Gunners-manager Arsene Wenger.