- Reyes fortjener ikke hyllest

Bilen skal ha hatt en hastighet på 237 km/t da ulykken inntraff. Keeperlegenden Santiago Cañizares mener at Jose Antonio Reyes ikke fortjener å bli hyllet som en helt.

OMKOM: Søndag ble Jose Antonio Reyes kiste fraktet til Ramon Sanchez Pizjuan-stadion i Sevilla. Foto: NTB Scanpix
OMKOM: Søndag ble Jose Antonio Reyes kiste fraktet til Ramon Sanchez Pizjuan-stadion i Sevilla. Foto: NTB ScanpixVis mer

Lørdag morgen kom sjokkbeskjeden om at den tidligere Arsenal- og Real Madrid-stjerna Jose Antonio Reyes omkom i en trafikkulykke nær Utrera i Spania.

Dette bekreftet den spanske fotballklubben Sevilla i en Twitter-melding.

- Vi kunne ikke bekreftet verre nyheter. Den elskede Sevilla-stjernen José Antonio Reyes har omkommet i en trafikkulykke, skrev de.

Nærmest en samlet fotballverden reagerte med sjokk og vantro. Tidligere lagkamerater som Fredrik Ljungberg, Thierry Henry og Sergio Ramos uttrykte sin sorg over dødsfallet i sosiale medier.

Seinere den dagen ble det avholdt ett minutts stillhet for å minnes Reyes før Champions League-finalen mellom Liverpool og Tottenham.

Spillere som Fernando Llorente og Alberto Moreno ble sett gråtende, og sistnevnte hedret sin gamle lagkamerat med ei T-skjorte med påskriften: «Jeg elsker deg bror».

RØRENDE HYLLEST: Alberto Moreno hedret sin tidligere lagkamerat med en t-skjorte med et bilde av de to sammen fra tiden i Sevilla. Foto: NTB Scanpix
RØRENDE HYLLEST: Alberto Moreno hedret sin tidligere lagkamerat med en t-skjorte med et bilde av de to sammen fra tiden i Sevilla. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Bør fordømmes

Søndag kom imidlertid den spanske keeperlegenden Santiago Cañizares, som blant annet har spilt for Real Madrid og Valencia, med en uttalelse som har blitt møtt med mye kritikk.

- Råkjøring er noe som bør fordømmes. I tillegg til føreren, var det også andre ofre i bilen, skrev han på Twitter.

Ifølge spanske Marca var det tre personer i bilen da ulykken fant sted: Jose Antonio Reyes og hans to fettere på 23 og 22 år. Den 23 år gamle fetteren omkom også i ulykken, mens 22-åringen ble sendt til sykehus med alvorlige skader. Søndag bekrefter sykehuskilder overfor avisa at tilstanden hans nå er stabil.

Flere medier har meldt at Reyes var føreren av bilen, på tross av at det ennå ikke har blitt bekreftet fra offisielt hold.

HØY HASTIGHET: Ifølge spanske Mundo Deportivo skal bilen ha hatt en hasthighet på 237 km/t da ulykken inntraff. Foto: NTB Scanpix
HØY HASTIGHET: Ifølge spanske Mundo Deportivo skal bilen ha hatt en hasthighet på 237 km/t da ulykken inntraff. Foto: NTB Scanpix Vis mer

237 km/t

Søndag melder spanske Mundo Deportivo, som har tilgang på politidokumenter om ulykken, at bilen hadde en hastighet på 237 km/t da ulykken inntraff.

Føreren mistet kontroll over bilen da ett dekk punkterte, hvorpå bilen havnet utenfor veien, rullet rundt og begynte å brenne, ifølge avisa.

- Reyes fortjener ikke å bli hyllet som en helt. Dette betyr ikke at jeg ikke mener at det var en tragisk hendelse, skrev Cañizares og tilføyet at han vil be for Reyes' sjel.

MINNESMARKERING: Jose Antonio Reyes ble hedret med ett minutts stillhet før Champions League-finalen mellom Liverpool og Tottenham i Madrid. Foto: NTB Scanpix
MINNESMARKERING: Jose Antonio Reyes ble hedret med ett minutts stillhet før Champions League-finalen mellom Liverpool og Tottenham i Madrid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Møtt med kritikk

Reaksjonene på Cañizares' uttalelser har vært blandet. Noen har kritisert ham, mens andre har sagt seg enig i hans synspunkter, ifølge Marca.

På grunn av kritikken Cañizares ble møtt med, valgte han imidlertid å skrive nye Twitter-meldinger hvor han understreker at Reyes fortjener å bli hyllet for sitt bidrag til fotballen, men at han samtidig ønsker å legge til rette for debatt.

Stor karriere

Reyes slo gjennom som fotballspiller allerede som 16-åring for Sevilla, og har siden spilt 21 landskamper for Spania.

For moderklubben Sevilla vant han Europa League hele tre ganger, i tillegg til to Europa League-triumfer med Atlético Madrid.

35-åringen spilte tre sesonger for Arsenal i Premier League, tre i Atlético Madrid, var én sesong i Real Madrid og spilte hele åtte sesonger for Sevilla, hvor ballmagikeren startet karrieren som junior og fikk rundt 250 kamper på det øverste nivået.

- Alle i Arsenal er i sjokk over nyheten om at vår tidligere spiller Jose Antonio Reyes har omkommet i en trafikkulykke. Våre tanker går til familie, venner og lagkamerater», skrev Arsenal på sine nettsider.

- Han var en veldig populær spiller i klubben og han vil alltid ha en spesiell plass i våre hjerter.