Rezak vant med lånt utstyr

Stanislav Rezac fra Tsjekkia vant det kinesiske Vasaloppet i dag med lånte ski og støvler. I mål var han ti sekunder foran svenske Oskar Svärd. Beste nordmann ble Håvard Skorstad på fjerdeplass.

På vei til Kina mistet Rezac bagasjen sin, og stod dermed uten både ski, staver, støvler og tøy før starten på det 50 kilometer lange kinesiske Vasaloppet. Likevel viste den råsterke tsjekkeren sin styrke i sporet og avgjorde til sin fordel på de siste to tre kilometerne, og det med utstyr arrangørene hadde klart å finne frem til han.

Rezak, Svärd og Skorstad holdt sammen stort sett hele rennet, og de hadde følge av Li Geliang, Xiawen og Han Darwai fra Kina. Men det var ikke før det gjenstod to kilometer at avgjørelsen kom.

Håvard Skorstad, som på forhånd sa han ville prøve å rykke når et par kilometer gjenstod, måtte heller se at Rezak og Svärd dra ifra. Tsjekkeren viste seg sterkest og dro fra svenske Svärd noen hundre meter før mål.

Rennet var det fjerde Vasaloppet i Kina, som arrangeres i byen Changchun 100 mil nord for Beijing. Temperaturen lå rundt 20 kuldegrader da starten gikk, uten at det plaget de beste løperne i stor grad. Løypene er de samme som vil bli brukt når verdenscupsirkuset på ski kommer til Kina, og dermed var det krevende fem mil som deltakerne skulle gjennom.

(ANB)