Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Örgryte vil beholde Hareide

Selv om det blir nedrykk.

SNART PÅ SIKKER PLASS: Åge Hareide tok over Örgryte på jumboplass. Nå er laget bare fire poeng unna sikker plass. Foto: Adam Ihse / SCANPIX
SNART PÅ SIKKER PLASS: Åge Hareide tok over Örgryte på jumboplass. Nå er laget bare fire poeng unna sikker plass. Foto: Adam Ihse / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): I går tok Åge Hareide sin tredje strake seier som Örgryte-trener. Samtidig klatret laget bort fra jumboplassen for første gang på lang tid.

- Tenk så viktig det er å vinne en kamp. Vinner man først en så er det mye lettere å vinne neste, sa Hareide i går kveld.

Göteborgsklubben vil beholde treneren som holder liv i allsvenskdrømmen litt til. Hareide har bare kontrakt ut sesongen, men nå snakker Örgryte allerede om å forlenge.

- Vi vil beholde ham til og med om vi rykker ned, sier Örgryte-formann Lars Ranäng til Aftonbladet.

Ranäng skal treffe den tidligere norske landslagssjefen i dag, og formannen har allerede tatt en prat med spillerne om Hareide.

- Spillerne skamroser Hareide og har stor respekt for han. Vi føler at han har betydd utrolig mye, og jeg skal snakke med han om hvordan han ser framtida. Vi vil forlenge med han så fort som mulig, sier Ranäng til avisa.

Hareide sier til TV 2-Sporten at det kan bli aktuelt å fortsette i den svenske klubben.

- Jeg vet ikke. Vi er enige om å ikke snakke så mye om det, og ha fokus rundt det vi skal gjøre på treningsfelt og i kamp. Den dialogen tar vi i slutten av november. Men holder vi oss, er det aktuelt å fortsette, sier Hareide.

Örgryte vil prioritere treneren framfor å forlenge kontrakter med spillerne. Et nedrykk gjør at laget trolig ikke har råd til begge deler, det koster 20 millioner svenske kroner å spille i elitserien framfor allsvenskan.

- Jeg tror virkelig vi fikser dette og redder oss, sier formann Ranäng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media