Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski 2018 åpningssprinten

Ribba reddet Tour de Ski for Finn Hågen Krogh

- Deilig å vite at man kan spise seg i form.

ALL GRUNN TIL Å SMILE: Finn Hågen Krogh er tilbake i form etter en vinter med overtrening. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
ALL GRUNN TIL Å SMILE: Finn Hågen Krogh er tilbake i form etter en vinter med overtrening. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LENZERHEIDE (Dagbladet): Finn Hågen Krogh har hatt noen tunge dager denne sesongen. Fra å være en mann for både ankeretappen i OL og nesten alt av distanser i Pyeongchang, har han blitt en mann som må kjempe hardt for bare å komme seg dit.

Krogh har hatt nedturer helt siden den nasjonale sesongstarten på Beitostølen, og verdenscupplasseringer ned på førtitallet er uhørt for en av verdens beste skiløpere.

Det gikk så langt at han oppsøkte lege etter rennene på Lillehammer i begynnelsen av desember, uten at han fant ut av hva det var som var galt med Krogh.

Når rennene i Davos og Toblach ikke ble så mye bedre, ble medisinen hvile.

Ribberedning

Dagens femteplass å Tour de Ski-åpningen ble i så måte en gedigen opptur for den hardt prøvede altaværingen.

- I dag er jeg meg selv, og klarer å justere meg i feltet. Jeg baserer mye av taktikken på hva det er jeg gjør, og det er typisk når man er i form. Da klarer man å smi seg litt rundt i feltet og gå litt i rykk og napp. Jeg er veldig fornøyd med akkurat det, sier Krogh til Dagbladet.

- Har du konkludert med at du har vært overtrent?

- Ja, jeg var nok i et slags grenseland. Jeg hadde et par dager i høyden der jeg var skikkelig sliten, og kanskje var jeg ikke flink nok til å hvile da jeg kom hjem fra høyden, eller underveis i høyden. Det så vi jo med Petter i fjor også, at høydefeil kan sitte i en stund. Da jeg kom hjem fra Toblach så gjorde jeg ikke så veldig mye. Jeg spiste mat og slappet av, det var akkurat det jeg trengte. Jeg fikk spist ordentlig julemat, fikk tatt meg god tid med familien og stressa ikke ut på økter. Jeg hadde skikkelig juleroa i år, og det var deilig. Jeg trengte det, sier han.

- Så ribba redda Tour de Ski for deg, altså?

- Ribba redda Tour de Ski. Det er deilig å vite at man kan spise seg i form i stedet for å trene seg i form. Det er et lite triks.

Ustjugov leder

Sergej Ustjugov vant sprinten som han ville i Lenzerheide i dag, leder Tour de Ski sammenlagt allerede, og blir «ekkel å ha med å gjøre» den neste uka, ifølge Krogh. Likevel seiler nordmannen opp som en seriøs utfordrer etter dagens femteplass.

- Jeg er fornøyd med dagen i dag, og så må jeg omstille til i morgen. Det er blanke ark da, og har man en dårlig dag kan man tape to minutter. Det er tidlig å ta av på dag én. Det er arbeidsoppgaver og restitusjon som gjelder nå, sier han til Dagbladet.

- Men hvis vi ser på hvilke sammenlagtkandidater som er i finalen i dag, så er det Sergej og litt meg som har fått et veldig bra utgangspunkt. Nå gjelder det å ta vare på det.

Tour de Ski fortsetter med 15 og 10 kilometer for herrer og damer i morgen, søndag. Rennene starter henholdsvis klokka 10.30 og 15.00.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!