DEN STØRSTE KVELDEN: Fulhams Brede Hangeland mener seieren over Juventus er noe han kommer til å huske til siste åndedrag.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
DEN STØRSTE KVELDEN: Fulhams Brede Hangeland mener seieren over Juventus er noe han kommer til å huske til siste åndedrag.Foto: SCANPIX/AP/Sang TanVis mer

- Ribbeinet sto ut av brystet

Hangeland gikk fra smertehelvete til jubelbrøl mot Juventus.

||| LONDON/OSLO (Dagbladet): Gårsdagens fantastiske snuoperasjon mot Juventus i Europa League fortsatte en rekke knallsterke resultater for Fulham og de tre nordmennene med tilholdssted i klubben.

På de siste tolv månedene har Fulham slått Liverpool, Manchester United og Juventus — tre av dedesidert mest velklingende klubbene i fotballverden — fire ganger.

Målforskjell på de fire kampene:12-2.

Men for Hangeland kan ingen av milepælene måle seg med den i går.

— Dette var høydepunktet på hjemmebane i Fulham-trøya. I hvert fall når du tenker på utgangspunktet vi hadde fra første kamp, og deretter havnet 0—1 under etter halvannet minutt, sier han.

— Prestasjonsmessig — det å slå et topp, topp europeisk lag med sånne tradisjoner 4-1, og attpåtil svært fortjent — det er noe vi kommer til å huske til siste åndedrag, sier Hangeland.

- Jeg vet ikke om det er den største kvelden i klubbens historie, men det må i alle fall være nært, sa Fulham-manager Roy Hodgson i går kveld.

For Brede Hangeland var det den største kvelden. Og den kom bare noen dager etter at et ribbein sto ut av brystet hans.

Hangeland var lenge et stort usikkerhetsmoment til Juventus-kampen etter brystskaden han pådro seg fikk mot Manchester United. Nordmannen kom seg igjennom i går, og ikke bare det: Han bidro sterkt til at Juventus bare skapte én målsjanse.

- Det har vært ei jævla vond uke, med mye smerter, sier Hangeland til Dagbladet.

- Jeg slo et ribbein ut av posisjon. Det sto ut av brystet, og det var helt sinnssykt vondt. Det måtte selvsagt dras på plass igjen, og det var ikke noe bedre. Jeg har brukket ribbein to ganger, denne gangen var det ute av ledd, og det var mye verre. Jeg trodde aldri jeg kunne spille. Så ble det bedre på onsdag, og jeg hadde veldig lyst til å være med. Og i sånne kamper som denne blir smerteterskelen høyere, og det gikk egentlig greit, sier landslagskapteinen.

Også Bjørn Helge Riise har slitt denne uka, etter å ha blitt slått ut av et magevirus.

Han fikk fem minutter som innbytter i går kveld, men forteller at jubelbrølene etter bragdseieren stilnet fort etter kampen.

- Det var full jubel, men Hodgson stoppet den ganske kjapt med å minne om at vi møter Manchester City på søndag, sier han.