Ribbes i returkampen

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United- Barnsley 1-1. Årets dommerskandale reddet United fra å bli utslått av FA-cupen i går. For manager Alex Ferguson blir det en mesterprøve å sette sammen laget som skal redde United i returkampen 25. februar: Da spiller Ronny Johnsen, Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær landskamp mot Frankrike.

Alex Ferguson hadde det ikke greit i går heller. Ole Gunnar Solskjær var sjukemeldt med diaré, Nicky Butt og Paul Scholes var suspendert, mens Andy Cole satt på sidelinja med skade. Halvskadde David Beckham fikk 45 minutter for Ronny Johnsen.

Etter kampen sa Ferguson dette:

- Som dere så i dag, spilte vi uten seks-sju av de faste gutta. Og vi blir uten dem i returoppgjøret også.

Det blir faktisk verre. For Fergusons norske landslagstrio spiller mot Frankrike samme dag.

- Vi får bruke de unge en gang til. Det er den eneste måten vi kan håndtere situasjonen ut sesongen på, sier han.

Henning Berg sier at stemningen i garderoben etter kampen ikke var preget av tungsinn.

- Vi hadde ikke de beste spillerne med i dag. De vil komme tilbake når skader er leget og virus har forlatt kroppene deres. Da skal det gå bedre for oss igjen, sier han optimistisk.

Dommerskandalen

Uniteds erkeengel i går: Dommer M. A. Riley fra Leeds. Han hadde fri sikt, men unnlot å dømme straffespark da Gary Neville klippet ned Barnsley-innbytter Andy Lindell i hoftehøyde fra klar scoringsposisjon åtte minutter før full tid.

Lindell skrek i ren forbannelse etter at han ble snytt for straffen og et sikkert avansement til kvartfinale.

- Jeg var i posisjon til å score. Gary tok meg rått. Han var ikke i nærheten av ballen. Dommeren sa at Gary gikk etter ballen, og at det var årsaken til at han ikke blåste for straffe. Jeg er forbannet for at vi ikke fikk den sjansen til å vinne, sier Lindell.

Til og med Alex Ferguson støtter hans versjon.

- Jeg sa til Gary etterpå at vi må lære av det han gjorde i denne kampen. Vi har ikke råd til å gi bort straffer. Denne gangen var vi heldige fordi dommeren ikke blåste, men slik vil det ikke gå hver gang.

Nekter å svare

Peter Schmeichel ville ikke svare på ett eneste spørsmål fra Dagbladet etter kampen. Han sleivet et tilbakespill rett i beina på John Hendrie, som førte Barnsley opp i ledelsen sju minutter før pause. Bare fire minutter seinere utliknet Teddy Sheringham for vertene.

Henning Berg benyttet anledningen til å skryte litt av Erik Nevland, som debuterte fra start på Old Trafford i går kveld.

- Erik spilte bra og vil sikkert få flere kamper. Jeg regner med at han ble skiftet ut fordi han har hatt for tett program med U-23-laget den siste tida.

Kunne scoret

Nevland er selv middels fornøyd med sin innsats.

- Det var kjekt å være med fra start. Med litt hell kunne jeg ha scoret et mål, men det gikk ikke denne gangen, sier Nevland, mens fansen roper etter autografen hans.
Ronny Johnsen sier at de dårlige resultatene den siste tida ikke skal gå utover motivasjonen til kampene som gjenstår i sesongen.

- Men det er ikke bra med en returkamp når kampprogrammet er så tett som det er for oss, sier han.

  • Sist Barnsley var på Old Trafford gikk de på den store skrellen: Da vant United 7-0. Det forteller mest om United-laget som var i aksjon i går.
MISTER SUNNY: Alex Ferguson kan bare glemme å ønske seg Ole Gunnar Solskjær på banen i returoppgjøret mot Barnsley.