Ribbet for godfølelsen

Lillestrøm hadde en veldig god følelse foran Odd-kampen. Så feil kan man ta.

ÅRÅSEN (Dagbladet): -  Vi begynner å slite etter 20 minutter. I andreomgang blir det full kollaps.

Kaptein Frode Kippe sitter i garderoben på Åråsen og ser i gulvet. Tapet mot Odd kan være kroken på døra for Lillestrøms medaljehåp. Med seks poeng opp til Vålerenga, og sjuendeplass på tabellen, ser det veldig tungt ut med seks kamper igjen å spille.

-  Jeg hadde en veldig god følelse før denne kampen. Så faller vi helt sammen. Heldigvis skjer det ikke ofte, sier Gylfi Einarsson.

Han er kontraktsløs etter sesongen, og ønsker seg til utlandet.

-  Men jeg håper det ikke var noen klubber og så på meg i dag.

Uttelling

Det begynte så bra for Lillestrøm, med flere gode initiativer det første kvarteret. Så kom feilpasningene og unøyaktighetene. Det utnyttet Odd Grenland til det fulle. På fem sjanser laget de fire mål.

Det første kom etter en halvtime. Morten Fevang kommer igjennom etter et langt oppspill og setter ballen lavt i bortre hjørne. 12 minutter etter dobler Morten Knutsen ledelsen, og da var det takk og farvel til Kanarifuglene.

-  Vi fikk oss en på tryne i dag. Det skal ikke skje, sier trener Arne Erlandsen.

Occean-perle

Etter pause ble det verre. LSK klarte ikke å komme til en eneste farlig mulighet. Offensiv tekning ga Odd muligheten til flere kontringer. 3- 0-målet til Oliver Occean var en perle. Kanadieren stoppet opp på 17 meter, kikket på målet og sendte ballen rett i krysset. Ti minutter før slutt fastsatte Espen Hoff sluttresultatet til 4- 0.

Da hadde Kanari-fansen allerede begynt å synge på Jan Teigens «Optimist».

Arne Erlandsen som ble far til en gutt lørdag, var veldig skuffet.

-  Men likevel kan ikke jeg som trener begynne å surve. Bare med fokus på fotballen kan vi nå en Royal League-plass. Og det er vi gode nok til.

-  Demmet opp

I går så imidlertid Odd Grenland ut som en mye bedre kandidat til en slik plass. Trener Arne Sandstø var strålende fornøyd.

-  Nå er vi i høyeste grad med i kampen om en plass i Royal League. Vi må bare begynne å vinne hjemme, så er vi med helt der oppe. Men det sier også litt om jevnheten i Tippeligaen, når vi kan si det etter vår dårlige periode.

Sandstø var godt fornøyd med hvordan spillerne hans stoppet hjemmelaget.

-  Lillestrøm var ikke gode, men de møtte også en motstander som ikke lot dem være det. Vi tok dem akkurat der de ikke ville, og de klarte ikke å etablere noe spill.

-  For vår egen del var det bra at Oliver og Espen fikk mål. Det er en stund siden sist, og scoringer betyr mye for sjøltillitten til angrepsspillere.

HENGER MED NEBBET: Frode Kippe (t.v.), Espen Søgård og Magnus Powell i LSK-garderoben. Deppa og overkjørt etter en totalkollaps i andre omgang.
<B>ODD-JUBEL:</B> Morten Knutsen omfavnes etter lagets andre scoring.