Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ribbet igjen

Ronny Johnsens forfall betyr at halvparten av forsvarsrekka fra Hellas-kampen er borte. Og mye tyder på at Henning Berg øker elendigheten til tre fjerdedeler innen avspark i Georgia. Nils Johan Semb er forfulgt av uhell, og nå er han mer ribbet enn noen gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For noen uker siden trodde landslagssjefen at han omsider skulle få rusle inn på pressekonferansen i auditoriet på Ullevaal med et etterlengtet dokument i hånda:

,ø,øØnskelista over landslagsspillere _ uten et eneste forbehold eller spørsmålstegn.

Kjetil Rekdal var i trening igjen, og det eneste problemet for Semb var så luksusbetont og morsomt at det til og med rimte:

Solskjær eller Flo

- eller begge to?

Men uttaket sist tirsdag inneholdt de samme røde strekene som har fulgt Semb under hele hans sjefsperiode. Vegard Heggen var ute med skade, og Kjetil Rekdal rakk ikke å komme i form.

Og verre skulle det bli.

De nærmeste dagene blir spissproblematikken ganske betydningsløs i forhold til forfallene som ribber den lagdelen som i sterkest grad forbindes med norske triumfer på bortebane.

Ypperlig form

Ronny Johnsens forfall var slett ikke oppsiktsvekkende. Med unntak av fire kamper i fotball-VM, har han oftere vært ute enn inne på Norge det siste halvannet året.

Forfallet er uansett kjedelig: Ronny har alltid vært en styrke for Norge, og i det siste har han vært i ypperlig form.

Riktig ille blir det om Henning Berg gir Semb den samme beskjeden i løpet av de nærmeste dagene. Faren er overhengende.

Semb må dermed unnvære en midtstopperduo som til dags dato ikke har spilt en svak landskamp sammen, og som omsider klarte å stanse rekka av litt tøvete baklengsmål.

Kraftig svekket

I tillegg til Johnsen, er Vegard Heggem definitivt uaktuell. Og Henning Berg er naturligvis uansett ikke i den formen han burde være etter _ i beste fall _ en måned utenfor fotballbanen.

Fjerdemann fra Hellas-triumfen _ André Bergdølmo _ er frisk, men har ikke imponert i tippeligastarten med Rosenborg.

Uansett om Semb ender opp med to eller tre forfall i forsvarsrekka: Den viktigste lagdelen hans er kraftig svekket.

Med mindre Norge sterkere enn noen gang dokumenterer statusen som en nasjon av midtstoppere.

Siste døgnet

Det blir i så fall opp til de kandidatene Semb har tenkt på det siste døgnet _ og som han henter inn i troppen i løpet av dagen.

Dagbladet tror det blir følgende _ tre forsvarsspillere og én midtbanespiller:

Gunnar Halle _ rutinert og anvendelig.

Bjørn Otto Bragstad _ som har spilt mange gode Mesterligakamper sammen med allerede uttatte Erik Hoftun.

Dan Eggen _ som elsker bortekamper mot lag som stanger litt i Norge.

Øyvind Leonhardsen _ som er aktuell for Norge i det øyeblikket han spiller godt på et førstelag. Det gjør han plutselig nå.

Tre mann

Men det er naturlig å tro at Semb vil basere seg på dem som ble kalt inn i troppen i første runde, og da kan forsvarsrekka fort bestå av disse fire _ fra høyreback til venstreback:

Alf-Inge Håland, Tore Pedersen, Erik Hoftun, André Bergdølmo.

Ingen dårlig rekke naturligvis. Men en fersk sammensetning, og tre mann unna den rekka Semb hadde i tankene for noen uker siden _ og som la grunnlaget for borteseieren over Hellas.

Det er lurt å dempe forventningene om en gjentakelse i Georgia.