Ribbet og straffet

Ikke alle managere tør å mønstre et tilnærmet reservelag i en semifinale i liga-cupen. Arsenals Arsene Wenger gjorde det - og ble straffet.

LONDON (Dagbladet): Arsenal slapp til mange nye ansikter i kampen om en finaleplass i ligacupen. Bare to spillere, Pascal Cygan og Kanu, var igjen fra startoppstillingen fra ligaseieren mot Aston Villa på søndag.

Med stjernespillerne på tribunen ble også mye av magien borte, og Middlesbrough ble rett og slett for sterke. Brasilianeren Juninho scoret kampens eneste mål, vel ti minutter etter pause.

- Selv om mange av deres stjerner ikke spilte, er det fortsatt Arsenal, og de er gode. Jeg synes vi spilte en god kamp, og nå har vi en brukbar sjanse til å komme til finalen, sier Juninho til SkySports.

Fornøyd Wenger

De to lagene begynner å lære hverandre å kjenne. I løpet av to uker har de møtt hverandre to ganger. To nye oppgjør venter. Først i fjerde runde av FA-cupen til helga. Deretter skal det avgjøres hvem som går til finalen i ligacupen når Middlesbrough tar imot Arsenal i returoppgjøret hjemme om en uke.

- Vi har et godt utgangspunkt og er vel nesten favoritter nå. Vi har et bortemål å gå på, sier Middlesbroughs manager Steve McClaren.

Arsenal-manager Arsene Wenger ville ikke ta noe kritikk for laguttaket etter kampen. Han mener det er nødvendig å spare stjerner som Campbell, Henry og Vieira i enkelte kamper.

- Vi mønstret et lag som jeg trodde kunne vinne, og vi var veldig nærme. Vi hadde presset i kampen, og jeg synes vi spilte god fotball, sier Wenger.

Viste gode tegn

Enkelte av Arsenals unggutter viste også at det bor mye fotball i dem. David Bentley (19), som mange mener kan overta etter Dennis Bergkamp, viste flere fine detaljer, og hadde hjemmelagets eneste rene avslutning på mål.

RAMLET: Et reservepreget Arsenal tapte for Middlesbrough. Her er det David Bentley som ramler over Middlesbroughs Gaizka Mendieta, mens Edu følger med.