Ribbet spillertropp før Thorir-debut

Forfallslisten lang.

FORFALLSTRØBBEL: Thorir Hergeirsson debuterer som landslagstrener mot Kroatia. Før møtet har islendingen massive forfallsproblemer i laget. Foto: Kyrre LIen / SCANPIX.
FORFALLSTRØBBEL: Thorir Hergeirsson debuterer som landslagstrener mot Kroatia. Før møtet har islendingen massive forfallsproblemer i laget. Foto: Kyrre LIen / SCANPIX.Vis mer

Thorir Hergeirsson (45) debuterer som landslagssjef for håndballjentene fredag. Han er delvis ribbet for spillere, men ikke utslått.

Forutsetningene kunne vært bedre før Kroatia-kampen.

Forfallslisten er meget lang og inneholder flere toppnavn:

Kari Aalvik Grimsbø, Tonje Larsen (begge ferie), Linn Jørum Sulland (forkjølet), Camilla Herrem (skadd), Gøril Snorroeggen, Gro Hammerseng, Katja Nyberg (alle i opptrening etter skader) og Isabel Blanco (landslagspause),

- Nå er vi langt unna der vi skal være i Kina-VM. Det merkes at mange spillere ikke har hatt så mye halltrening i juli.

- Vi kommer til å prioritere jobbingen med vårt 6-0-forsvar. Det har vært en av de viktigste suksessfaktorene i mange år. Nå kommer en del nye ansikter til å få prøve seg i forsvaret. Kroatia stiller med sitt beste lag, sier Hergeirsson til NTB.

Evighetsmaskin

Hans forgjenger Marit Brevik ledet Norge i hele 418 kamper (1994-2009).

- Vi delte mye på det meste da vi samarbeidet. Men nå har jeg totalansvaret, og det er jo noe nytt. Men jeg gleder meg veldig.

Norge spiller mot Kroatia også søndag. Den første skikkelige testen kommer i World Cup i Danmark i september. Der deltar så godt som alle topplagene.

Breivik debuterte med 21-20 over Frankrike.

Norge vant både OL og EM i fjor. Dermed kan et tittel-hattrick sikres i Kina i desember. Norge har bare vunnet VM én gang tidligere (1999).

Det er uklart om en spiller som Gro Hammerseng deltar i VM.

- Vi gir henne og andre tid. Det viktigste er å få dem i form til å prestere på klubblaget. Så får vi se hva som skjer, sier Hergeirsson.

(NTB)