Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ribery avhørt i sexskandale

Landslagsspiller mistenkt for sex med mindreårig prostituert.

- BARE VITNE: Advokaten til Franck Ribery sier han bare har vært avhørt som vitne i sexskandalen som ryster Fotball-Frankrike. Foto: AFP
- BARE VITNE: Advokaten til Franck Ribery sier han bare har vært avhørt som vitne i sexskandalen som ryster Fotball-Frankrike. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Oppladningen til onsdagens Champions League-semifinale mot Lyon har ikke vært optimal for Franck Ribery. Bayern München-stjernen har nemlig vært inne til avhør i en sexskandale som nå rammer det franske landslaget.

Politiet avhører flere landslagsspillere, og én spiller er mistenkt for å ha kjøpt sex av en mindreårig i Paris.

Riberys advokat, Sophie Bottai, sier til nyhetsbyrået AFP at han bare har vært inne til avhør som vitne.

- Han er intervjuet som et vitne, og for oss stopper denne saken der, sier Bottai.

Paris-nattklubbL'Equipe har tidligere fått bekreftet fra etterforskningshold at politiet har avhørt to landslagsspillere og at ytterligere en spiller kan bli kalt inn. En av spillerne har innrømmet omgang med ei prostituert jente, men har benektet at han var kjent med at hun var mindreårig.

Utgangspunktet for etterforskningen er en nattklubb i Paris, hvor stjernespillerne gjerne går ut etter landskamper. Politiet mistenker at det jobber prostituerte ved utestedet.

Ifølge Riberys advokat er han bare avhørt som følge av at han er bekjent med en som har forbindelser til en eskortering.

- Avhøret handlet bare om denne forbindelsen. Det er ikke tatt ut siktelse mot ham, understreker Bottai overfor radiostasjonen RMC.

VM-oppkjøringDersom spilleren som er mistenkt for å ha kjøpt sex av en mindreårig prosituert blir dømt, risikerer han tre års fengsel, ifølge franske medier.

Denne saken er slått stort opp i Frankrike, og er ingen ideel VM-oppladning for landslagssjef Raymond Domenech - som har hatt nok å stri med banen.

Mesterne fra 1998 kom seg til VM med et nødskrik - eller mer konkret en Thierry Henry-hands.

Det franske fotballforbundet ønsker ikke å kommentere politietterforskningen.

- Vi har ikke noen reaksjon å komme med i en sak som denne. Det er en etterforskning som pågår og jeg har ingen informasjon om den, sier president Jean-Pierre Escalettes til AFP.

VM-TRØBBEL: Landslagssjef Raymond Domenech kunne ikke bedt om en verre sak i fanget rett før VM-oppladningen starter. Foto: EPA
VM-TRØBBEL: Landslagssjef Raymond Domenech kunne ikke bedt om en verre sak i fanget rett før VM-oppladningen starter. Foto: EPA Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!