Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ribery fra start på tross av sex-skandale

Skjermes før avspark mot Lyon.

STATUS SOM VITNE: Franck Ribery (midten) blir brukt av Bayern München mot Lyon i kveld, og klubben bekrefter at playmakeren blir diskutert internt. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
STATUS SOM VITNE: Franck Ribery (midten) blir brukt av Bayern München mot Lyon i kveld, og klubben bekrefter at playmakeren blir diskutert internt. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||• Fotballstudio: Bayern München - Lyon kl. 20.45

(Dagbladet): Franck Ribery (27) skulle sittet bak mikrofonen på Bayern Münchens pressekonferanse i går, det tyske laget møter franske Lyon i den første Champions League-finalen i kveld.

Da reporterne ankom lokalet var Ribery byttet ut med backen Philip Lahm.

Stopper Daniel van Buyten fortalte at ingen av spillerne fikk snakke om skandalen som har rammet lagets store stjerne.

Ribery er motivert
- Han er veldig motivert, og han er glad for at han er i en semifinale. Han har gitt alt  denne sesongen, og vil avslutte sterkt, sier van Buyten.

Ribery har status som vitne i en gedigen fransk sexskandale. Nøkkelord er franske landslagsspillere og opptil 20 prostituerte, noen mindreårige jenter, på nattklubb i Paris på samling.

Det spekuleres i at Ribery har innrømmet forhold som kan gi opptil tre års fengsel, påtale-myndighetene har bekreftet at Ribery og Lyon-angriper Sidney Govou har forklart seg i saken.

Også Real Madrid-spiss Karim Benzema og og Marseille-ving Hatem Ben Arfa er navngitt i fransk presse.

HAR FORKLART SEG: Lyon-ledelsen forteller at Sidney Govou har gitt dem en fyldig forklaring på hans status som vitne i prostiusjonssaken. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay
HAR FORKLART SEG: Lyon-ledelsen forteller at Sidney Govou har gitt dem en fyldig forklaring på hans status som vitne i prostiusjonssaken. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer

Bayern München bekreftet i går at Riberys innblanding i sexskandalen er et tema i klubben.

- Selvsagt er det noe vi diskuterer. Men vi må konsentrere oss om fotball, det gjelder også Franck, sier Bayerns sportsdirektør Christian Nerlinger til Reuters.

Bra nivå
Samtidig bekreftet Bayerns assistenttrener at Ribery starter mot Lyon, etter at han gikk ut med skade i 7-0-seieren mot Hannover i helgen.

- Franck ser fin ut, han fullførte treninga. Han ser ut til å holde et bra nivå, og vi tror han kan fullføre kampen, sier Andries Jonker.

Mer fikk ikke pressekorpset ut av Bayern om Ribery.

- Dere må gjerne spørre, men vi svarer ikke, sier pressetalsmann Markus Hörwick.

På lik linje fikk Lyon-lederne spørsmål om Govous innblanding i saken.

- Sidney kom til meg på kontoret mitt før vi dro til München mandag, og hans forklaring var overbevisende. Hans advokat har bekreftet at han ikke har vært involvert, og jeg er selvsagt villig til å tro ham, sier Lyon-styreformann Jean-Michel Aulas.

Privatliv
Det siste fra Riberys advokater er innrømmelser av avhør, det benektes at spilleren er siktet eller har vært pågrepet.

STØTTES: Ribery og kona Wahiba stilte opp på Oktoberfestivalen etter at angriperen ble hentet fra Marseille i 2007. Foto: AFP/ ALEXANDER HASSENSTEIN
STØTTES: Ribery og kona Wahiba stilte opp på Oktoberfestivalen etter at angriperen ble hentet fra Marseille i 2007. Foto: AFP/ ALEXANDER HASSENSTEIN Vis mer

- Hele saken angår ikke min klient, og vil i verste fall bare gå utover hans privatliv, sier Ribery-advokat Sophie Bottai.

Ribery konverterte til islam da han giftet seg med kona Wahiba, paret har to barn. I går ble det spekulert i at Paris-skandalen har ødelagt sjansene for at Ribery havner i Real Madrid i sommer.

Ifølge Bild stiller Riberys kone på tribunen på Olympiastadion i kveld, for å vise at hun støtter sin ektemann.

NEKTER INNBLANDING: Karim Benzema sier han ikke på noen måte er innblandet i Paris-skandalen. Foto: AFP/DOMINIQUE FAGET
NEKTER INNBLANDING: Karim Benzema sier han ikke på noen måte er innblandet i Paris-skandalen. Foto: AFP/DOMINIQUE FAGET Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!