UTE: (Dagbladet): Frankrikes VM-håp fikk seg et alvorlig skudd for baugen i ettermiddag da det ble klart at Franck Ribery ikke blir med i troppen som skal forsvare landets ære i Brasil. Det skriver Independent. Foto: AP Photo/Francois Mori/NTB Scanpix
UTE: (Dagbladet): Frankrikes VM-håp fikk seg et alvorlig skudd for baugen i ettermiddag da det ble klart at Franck Ribery ikke blir med i troppen som skal forsvare landets ære i Brasil. Det skriver Independent. Foto: AP Photo/Francois Mori/NTB ScanpixVis mer

Ribery mister VM på grunn av ryggskade

Ble ikke frisk i tide.

(Dagbladet): Frankrikes VM-håp fikk seg et alvorlig skudd for baugen i ettermiddag da det ble klart at Franck Ribery ikke blir med i troppen som skal forsvare landets ære i Brasil. Det skriver franske L'Equipe.

Bayern-stjerna med 80 landskamper har slitt med en ryggskade den siste tiden, og Didier Deschamps har sett seg nødt til å erstatte 31-åringen.

- Han klarte ikke å være med på fellestreningen i morges. Smertene var for store. Han har vært til legesjekk, og det er bekreftet at skaden har forverret seg. Han er ikke i stand til å trene på noen uker, sa Deschamps.

Heller ikke Clement Grenier har rukket å bli frisk fra sin lårskade. Det betyr at Montpelliers Remy Cabella og Morgan Schneiderlin fra Southampton får jeg en uventet tur til Brasil.

Fra før har Deschamps måttet erstatte Steve Mandanda med St. Etiennes Stephane Ruffier.

Det så lenge lyst ut for Ribery og mandag var han med i 23-mannstroppen som ble offentliggjort, men den trøblete ryggen satte til slutt en stopper for VM-deltakelse.

Det har vært en år med opp- og nedturer for lynvingen. I løpet av de siste 12 månedene har han rukket å bli både serie- og cupmester med Bayern, mens han i Ballon d'Or-kåringen måtte nøye seg med en tredjeplass bak Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

- Jeg er ikke lei meg for at jeg ikke vant, men det gjør litt vondt. Jeg fortjente å vinne Ballon d'Or, sa Ribéry da.

I tillegg ble det en tidligere «exit» enn ønsket fra Champions League da Real Madrid ble for sterke for de regjerende mesterne, og unge Daniel Carvajal nærmest nøytraliserte superstjernen over de to oppgjøerne. Noe som heller ikke falt i veldig god jord hos 31-åringen.

Det har også vært en sesong preget av flere skader, og i februar måtte han stå over Champions League-oppgjøret mot Arsenal grunnet en «uvanlig rumpeskade».