Ribery og Benzema kan få tre års fengsel for sex med 17-år gammel prostituert

Rettssaken mot fotballstjernene starter i dag.

 TILTALT:  I dag starter rettssaken mot Karim Benzema (t.v) og Franck Ribery, hvor de står tiltalt for å ha kjøpt sex av en prostituert under 18 år. Zahia Dehar (t.h.) har etter avsløringene begynt som modell og undertøysdesigner for Karl Lagerfeld. Foto: Charles Platiau, Reuters / NTB Scanpix og Thibault Camus, AP / NTB Scanpix
TILTALT: I dag starter rettssaken mot Karim Benzema (t.v) og Franck Ribery, hvor de står tiltalt for å ha kjøpt sex av en prostituert under 18 år. Zahia Dehar (t.h.) har etter avsløringene begynt som modell og undertøysdesigner for Karl Lagerfeld. Foto: Charles Platiau, Reuters / NTB Scanpix og Thibault Camus, AP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I dag starter rettssaken mot Franck Ribery og Karim Benzema i Paris.

Begge står tiltalt for å ha kjøpt sex av en prostituert under 18 år.

I Frankrike er den seksuelle lavalderen på 15 år, men det er ulovlig å kjøpe sex av noen under 18 år.

Blir de to franske fotballspillerne dømt, risikerer de en straff på opptill tre års fengsel, og en bot på rundt 340.000 kroner, skriver BBC.

Bursdagsgave til Ribery Saken ble rullet opp i 2010, da fransk politi etterforsket en nattklubb i Paris, hvor fotballstjernene gjerne går ut etter landskamper. Politiet mistenkte at det jobbet prostituerte ved utestedet.

Under etterforskningen ble Ribery og Benzema i april 2010 fengslet for å ha hatt sex med den da 17-år gamle Zahia Dehar. Dehar skal ha blitt flydd inn til Tyskland som en bursdagsgave på Riberys 26-årsdag i 2009.

I avhør fortalte den prostituerte at Karim Benzema betalte henne for sex også i 2008, da hun var 16 år gammel.

Også seks andre står tiltalt i saken, blant annet for å ha drevet hallikvirksomhet.

Bayern-stjerne 30-år gamle Franck Ribery har nylig hatt sin livs sesong i Bayern München, hvor han var med og vant serien, cupen og Champions League. Nylig skrev franskmannen under en ny kontrakt med klubben, frem til 2016.

Nå spørs det om ikke noen av årene av kontrakten må tilbringes i fengsel.

30-åringen konverterte til islam da han skulle gifte seg med sin algeriske barndomskjæreste Wahiba i 2006. Siden har paret fått tre barn.

Derfor ble det store overskrifter da Franck Ribery har innrømmet å ha hatt sex med den prostituerte, men nekter for at han visste at hun var under 18 år. Real Madrid-spiller Benzema nekter for å i det hele tatt ha noe forhold til Zahia Dehar. 

Zahia Dehar har i avhør også innrømmet at hun fortalte Ribery og Benzema at hun var gammel nok da samleiene fant sted, noe som kan gi fotballspillerne mildere straff.

Det er ventet at ingen av spillerne vil møte til rettssaken i dag, skriver BBC

Den nå 21-år gamle Zahia Dehar har i etterkant av avsløringene i 2010 blitt stjerne i Frankrike. Hun jobber i dag som modell, og lanserte i 2010 sin egen undertøyskolleksjon for Karl Lagerfeld. 

Rettssaken er ventet å holde på til 26. juni.