Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ribéry og Benzema risikerer tre år i fengsel for sex med mindreårig prostituert

Rettssaken startet denne uken.

INRØMMET FORHOLDET: Ribery har innrømmet at han hadde sex med Zahia Dehar i 2009 da hun var 17 år gammel, men han sier han ikke visste at hun var så ung. Foto: AFP PHOTO / NTB Scanpix
INRØMMET FORHOLDET: Ribery har innrømmet at han hadde sex med Zahia Dehar i 2009 da hun var 17 år gammel, men han sier han ikke visste at hun var så ung. Foto: AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går startet rettssaken mot Franck Ribéry og Karim Benzema, som begge er tiltalt for å ha kjøpt sex av en mindreårig prostituert.

I Frankrike er den seksuelle lavalderen på 15 år, men det er ulovlig å kjøpe sex av noen under 18 år.

Zahia Dehar var 16 år i tilfellet med Benzema, og 17 år i tilfellet med Ribéry.

Risikerer fengelsstraff Begge de to franske fotballspillerne risikerer opp til tre år i fengsel, og en bot på 45 000 euro hver, hvis de blir dømt.

Dehar har valgt å ikke fremme et privat søksmål mot stjernene, og skal ha blitt lei seg da hun skjønte at de risikerer tre år i fengsel.

- Jeg var glad i dem alle sammen. De behandlet med respekt og bør få være i fred. De skjemte meg bort og passet på meg, skal hun ha sagt ifølge Daily Mail.

Verken Benzema, Ribéry eller Dehar møtte opp i retten da saken startet i går, men lar advokatene ta seg av saken.

Frankrikes høyesterett presisterte da rettsaken startet at man bare kan bli dømt for lovbrudd hvis man var klar over at den prostituerte var mindreårig, noe Ribéry flere ganger har sagt at han ikke var klar over.

Zahia Dehar har i avhør også innrømmet at hun fortalte Ribery og Benzema at hun var gammel nok da samleiene fant sted, noe som kan gi fotballspillerne mildere straff.

Bursdagsgave til Ribéry Saken begynte å rulle i 2010, da det ble startet etterforskning av en nattklubb i Paris, hvor flere av spillerne ofte gikk ut etter landskamper. Politiet mistenkte at det jobbet prostituerte ved utestedet.

TILTALT: Både Karim Benzema og Franck Ribéry er tiltalt for å ha kjøpt sex av en mindreårig prostituert. Foto:. AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
TILTALT: Både Karim Benzema og Franck Ribéry er tiltalt for å ha kjøpt sex av en mindreårig prostituert. Foto:. AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix Vis mer

I april 2010 innrømmet Ribéry at han hadde sex med Dehar, men at han ikke betalte henne. Dehar skal ha blitt flydd inn som en bursdagsgave til fotballspilleren året før.

- I avhørene har Ribery sagt at han har hatt sex med henne, men han benekter å ha betalt for tjenestene. Han har derimot innrømmet å ha betalt fly for henne til München og opphold på hotell, skrev Le Monde.

Dehar hevder at Benzema betalte for å ha sex med henne i 2008, da hun var 16 år, noe Benzema tilbakeviser.

Etter skandalen har Dehar gjort det stort som undertøysdesigner, og blir omtalt som en muse for den meget anerkjente motedesigneren Karl Lagerfeld.

Også seks andre står tiltalt i saken, blant annet for å ha drevet hallikvirksomhet.

BLITT DESIGNER: Zahia Dehar fikk mye oppmerksomhet etter sexskandalen, og har nå gjort det bra blant annet som undertøysdesigner. Foto:  AFP PHOTO / BERTRAND GUAY / NTB Scanpix
BLITT DESIGNER: Zahia Dehar fikk mye oppmerksomhet etter sexskandalen, og har nå gjort det bra blant annet som undertøysdesigner. Foto: AFP PHOTO / BERTRAND GUAY / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart