Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ribéry og Robben jakter «the treble» og ny kontrakt

Bayern München kan onsdag sikre seg en plass i mesterligaens semifinale mot Sevilla. Da tar de seg i så fall ett steg nærmere seier i liga, cup og mesterliga.

MYE PÅ SPILL: Bayern Munchens Arjen Robben (høyre) ser lagkamerat Franck Ribéry trikse med ballen i forkant av mesterligaens kvartfinale mot Sevilla. Begge spiller for ny kontrakt med den tyske storklubben. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB scanpix.
MYE PÅ SPILL: Bayern Munchens Arjen Robben (høyre) ser lagkamerat Franck Ribéry trikse med ballen i forkant av mesterligaens kvartfinale mot Sevilla. Begge spiller for ny kontrakt med den tyske storklubben. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB scanpix. Vis mer

Bayern München sikret lørdag seriegullet i Tyskland for sjette sesong på rad. I tillegg er de finaleklare i den tyske cupen, og leder mesterligaens kvartfinaleoppgjør mot Sevilla.

I det første oppgjøret mot den spanske klubben vant de ferske seriemesterne 2-1 borte, og er dermed klare favoritter til å sikre seg en semifinalebillett når lagene møtes i returoppgjøret onsdag.

Da spiller også Franck Ribéry (35) og Arjen Robben (34) for ny kontrakt. Duoen er på utgående kontrakter og er ikke lenger garantert spilltid i den tyske storklubben, selv om de fortsatt er i stand til å herje med motstanderne etter elleve og ni år i klubben.

Ribery har en god sjanse til å starte kvartfinalen ettersom Kingsley Coman er skadd. Robben må derimot kjempe om sin plass med Thomas Mueller, som ofte blir foretrukket på høyresiden.

For fem år siden var begge nøkkelspillere i laget. Da scoret blant annet Robben vinnermålet i mesterligafinalen mot Borussia Dortmund.

Da, som nå, var Jupp Heynckes trener. 72-åringen er inne i sin tredje periode som trener for Bayern München, og ble hentet inn i oktober etter en katastrofal start på sesongen. Etter det har Bayern-maskineriet valset over all motstand.

Tynn tråd

For onsdagens motstander Sevilla er ikke livet like enkelt. Klubben ligger på sjuendeplass i La Liga, det vil si utenfor europaspill neste sesong.

En semifinalebillett vil gi klubben en etterlengtet opptur, og ikke minst gi Sevilla-trener Vincenzo Montella litt arbeidsro. Italienerens jobb henger i en tynn tråd og kan fort være avhengig av et godt resultat i returoppgjøret mot Bayern München.

Også klubbens supportere har vendt Montella ryggen. I en fersk undersøkelse på nettstedet Estadio Deportivo svarer 82 prosent «nei» på spørsmål om de ønsker Montella i trenerstolen også neste sesong.

Uten en plass i mesterligaens semifinale må all oppmerksomhet rettes mot ligaen. Sist runde ble det 0-4 mot Celta Vigo og Sevilla ligger nå ett poeng bak Villareal som per nå har den siste europaliga-plassen.

I den andre kvartfinalekampen tar Real Madrid imot Juventus. Den kampen blir etter alt å dømme en formalitet å regne etter at spanjolene vant 3-0 i bortekampen i Torino.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling