MYE PÅ SPILL: Bayern Munchens Arjen Robben (høyre) ser lagkamerat Franck Ribéry trikse med ballen i forkant av mesterligaens kvartfinale mot Sevilla. Begge spiller for ny kontrakt med den tyske storklubben. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB scanpix.
MYE PÅ SPILL: Bayern Munchens Arjen Robben (høyre) ser lagkamerat Franck Ribéry trikse med ballen i forkant av mesterligaens kvartfinale mot Sevilla. Begge spiller for ny kontrakt med den tyske storklubben. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB scanpix.Vis mer

Ribéry og Robben jakter «the treble» og ny kontrakt

Bayern München kan onsdag sikre seg en plass i mesterligaens semifinale mot Sevilla. Da tar de seg i så fall ett steg nærmere seier i liga, cup og mesterliga.

Bayern München sikret lørdag seriegullet i Tyskland for sjette sesong på rad. I tillegg er de finaleklare i den tyske cupen, og leder mesterligaens kvartfinaleoppgjør mot Sevilla.

I det første oppgjøret mot den spanske klubben vant de ferske seriemesterne 2-1 borte, og er dermed klare favoritter til å sikre seg en semifinalebillett når lagene møtes i returoppgjøret onsdag.

Da spiller også Franck Ribéry (35) og Arjen Robben (34) for ny kontrakt. Duoen er på utgående kontrakter og er ikke lenger garantert spilltid i den tyske storklubben, selv om de fortsatt er i stand til å herje med motstanderne etter elleve og ni år i klubben.

Ribery har en god sjanse til å starte kvartfinalen ettersom Kingsley Coman er skadd. Robben må derimot kjempe om sin plass med Thomas Mueller, som ofte blir foretrukket på høyresiden.

For fem år siden var begge nøkkelspillere i laget. Da scoret blant annet Robben vinnermålet i mesterligafinalen mot Borussia Dortmund.

Da, som nå, var Jupp Heynckes trener. 72-åringen er inne i sin tredje periode som trener for Bayern München, og ble hentet inn i oktober etter en katastrofal start på sesongen. Etter det har Bayern-maskineriet valset over all motstand.

Tynn tråd

For onsdagens motstander Sevilla er ikke livet like enkelt. Klubben ligger på sjuendeplass i La Liga, det vil si utenfor europaspill neste sesong.

En semifinalebillett vil gi klubben en etterlengtet opptur, og ikke minst gi Sevilla-trener Vincenzo Montella litt arbeidsro. Italienerens jobb henger i en tynn tråd og kan fort være avhengig av et godt resultat i returoppgjøret mot Bayern München.

Også klubbens supportere har vendt Montella ryggen. I en fersk undersøkelse på nettstedet Estadio Deportivo svarer 82 prosent «nei» på spørsmål om de ønsker Montella i trenerstolen også neste sesong.

Uten en plass i mesterligaens semifinale må all oppmerksomhet rettes mot ligaen. Sist runde ble det 0-4 mot Celta Vigo og Sevilla ligger nå ett poeng bak Villareal som per nå har den siste europaliga-plassen.

I den andre kvartfinalekampen tar Real Madrid imot Juventus. Den kampen blir etter alt å dømme en formalitet å regne etter at spanjolene vant 3-0 i bortekampen i Torino.

(©NTB)