Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ribéry raser mot Gullballen-utdelingen

- Det handlet ikke om fotball. Det var en politisk avgjørelse.

UFORTJENT AT RONALDO VANT: Franck Ribéry mener han hadde fortjent å vinne Gullballen. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
UFORTJENT AT RONALDO VANT: Franck Ribéry mener han hadde fortjent å vinne Gullballen. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo ble ikke overraskende kåret til verdens beste fotballspiller da han vant Ballon d'Or for en uke siden. Han vant prisen foran Lionel Messi og Franck Ribéry. Sistnevnte mener at portugiseren ikke fortjente å vinne den gjeve prisen.

- Jeg har vunnet alt jeg kunne vinne med Bayern München og individuelt. Ronaldo på sin side vant ingenting, forteller han til AZ, gjengitt av Goal.

- Jeg er ikke lei meg for at jeg ikke vant, men det gjør litt vondt. Jeg fortjente å vinne Ballon d'Or, sier Ribéry.

Ble nummer tre Bayern-vingen ble nummer tre etter en av de jevneste konkurransene noensinne. Ronaldo vant med 27,99 prosent av stemmene. Messi ble nummer to med 24,72 prosent. Ribéry endte som treer med 23,36 prosent.

- Det var tydelig at Ronaldo ville vinne. Muligheten for å stemme ble forlenget i to uker. Det har aldri skjedd før. Det handlet ikke om fotball. Det var en politisk avgjørelse, sier Ribéry.

Kritiserte årets lag Dersom bare journalistenes stemmer var gjeldene, ville det vært Franck Ribéry som hadde vunnet Gullballen. Franskmannen fikk hele 80 fempoengere fra journalistene, og ville ha vunnet med god margin.

Franskmannen mente også at det var galskap at verdens beste lag bare bestod av tre Bayern München-spillere, samtidig som Barcelona hadde fire spillere på laget. Ribéry mener Thomas Muller, David Alaba, Bastian Schweinsteiger og Arjen Robben også fortjente en plass på laget.

Flere landslagssjefer mente i ettertid at det hadde skjedd kluss i avstemmingen. Åtte landslagssjefer fra små fotballnasjoner som Albania, Malta, Fiji og Kuwait hevder at navnene de stemte på ble forandret.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!