<strong>I TET:</strong> Her feirer Riccardo Ricco sin ledelse i et ritt i Østerrike i fjor sommer. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler
I TET: Her feirer Riccardo Ricco sin ledelse i et ritt i Østerrike i fjor sommer. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler Vis mer

Riccó injiserte 25 dager gammelt blod

Skulle få en ny start på Vacansoleil-laget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vacansoleil-laget ville gi dopingdømte Riccardo Riccó (27) en ny start. Proffsyklisten svarte med nesten å dope seg til døde.

Den italienske syklisten, som ble kastet ut av Tour de France for misbruk av «superdopet» Cera, lå dødssyk på sykehus i Modena tidligere i uken.

Ifølge italienske medier innrømmet Riccó at han selv hadde injisert 25 dager gammelt blod i kroppen.

- Vi antar at rapportene fra Italia er sanne, og i øyeblikket frykter jeg det verste. Det at vi ikke greier å få tak i ham, synes jeg er rart, sier Vacansoleil-manager Daan Luijckx til nyhetsbyrået ANP.

Laget ble opprettet nærmest fra bunnen av i 2008 og har kjempet seg vei inn i proffenes elitedivisjon. Laget var ett av tre som fikk såkalt «wild card» til sommerens Tour de France.

Laget hevder å ha nulltoleranse for doping.

- Om noe viser seg å være galt, er det over for Riccó. En rytter som ham, med tidligere dopingdom hengende over seg, vet at en ny feil betyr livstidsutestengelse. At han vil utsette seg for så mye trøbbel en gang til, kan jeg ikke forstå, sier Luijckx.

Italias olympiske komité (CONI) etterforsker saken.

Ricco var tilbake på sykkelsetet i mars i fjor etter å ha sonet 20 måneder utestengelse. Han avga positiv dopingprøve etter tempoetappen i Tour de France 8. juli 2008.

I samme utgave av rittet ble også klatretrøyevinner Bernard Kohl og Riccó-lagkamerat Leonardo Piepoli dopingavslørt.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer