Riccò innrømmer EPO-bruk

- Feilen er bare min, sier han.

(Dagbladet.no): Syklisten Riccardo Riccò innrømmer at han dopet seg med EPO, melder NTB.

Innrømmelsen kom da han ble intervjuet av Den italienske OL-komiteens antidopingkomité onsdag.

- Jeg tok mitt ansvar overfor CONI, bedyret doperen.

Ricco ble kastet ut av årets Tour de France etter avsløringen.

Gjort er gjort

24-åringen erkjenner at han har gjort en feil og er beredt til å ta konsekvensene av det. Han tok EPO-dosen i forkant av Tour-starten.

- Gjort er gjort. Jeg gjorde en feil, og feilen er min og bare min. Derfor har jeg heller ikke bedt om at B-prøven analyseres, sa Ricco til mediene etter at den lukkede høringen var over.

Ricco var klar til å lette mer på den heller rustne samvittigheten.

LA ALLE KORT PÅ BORDET: Riccardo Riccò innrømmer at han brukte EPO under Tour de France, men mener han burde vært avslørt flere ganger. Foto: VINCENCO PINTO/AFP/SCANPIX
LA ALLE KORT PÅ BORDET: Riccardo Riccò innrømmer at han brukte EPO under Tour de France, men mener han burde vært avslørt flere ganger. Foto: VINCENCO PINTO/AFP/SCANPIX Vis mer

- Jeg har alltid vunnet med mine egne føtter. Uheldigvis gjorde jeg et feilgrep, og det må jeg ta konsekvensene av. Akkurat nå tenker jeg ikke på å komme tilbake på sykkelsetet i det hele tatt, sa Ricco, ifølge NTB.

Kritiserer dopingjegerne

24-åringen brukte imidlertid også anledningen til å kritisere dopinjegernes metoder, ettersom de bare klarte å avsløre to av Riccós positive tester.

- Under Touren tok de rundt 10 tester på 13 etapper, og bare to av mine kom tilbake som positive. I teorien skulle jo alle ha vært positive, derfor bør de sjekke metodene sine, sa Ricco, ifølge Reuters.

Testen som til slutt ble italienerens bane ble tatt etter den ellevte etappen.

Ødela hele laget

Ricco testet positivt på stoffet cera, også benevnt som tredjegenerasjons EPO.

Han syklet for Saunier-Duval-laget som trakk seg Touren etter at Ricco ble tatt. Lagets Leonardo Piepoli testet ikke positivt, men i likhet med Ricco fikk han fyken av Saunier-Duval-laget fordi de hadde «mistet tilliten» til ham.

Riccò innrømmer EPO-bruk

Sykkellaget mistet sponsoren sin etter bedraget.

- Tankene mine går laget mitt. På grunn av meg kan noen miste jobbene sine.

Ricco vant to etapper i Touren før jukset ble oppdaget og offentliggjort. I Giro d’Italia kom han på 2.-plass i sammendraget denne sesongen.