Riccardo Riccò blant rytterne med unormale blodverdier

Det visste han fra før, sier han.

(Dagbladet.no): Fredag meldte den franske avisa Le Monde at omkring ti ryttere har fått brev om at de hadde unormale blodverdier i dagene før Tour de France startet sist helg.

Ifølge den belgiske avisa SportWereld var det bare fem som fikk brev. En av dem skal ha vært EPO-avslørte Manuel Beltrán fra Spania og Liquigas. Italienske Riccardo Riccò skal være en en annen.

- Kjent fra før

De unormale blodverdiene er i seg sjøl ikke ulovlige før de når et visst punkt, men de kan være indikasjoner på EPO-bruk og bloddoping.

Det franske antidopingbyrået (AFLD) har uansett bedt de aktuelle rytterne om å kontakte lege, ettersom det kan medføre helserisiko for dem å fortsette verdens hardeste sykkelritt.

Saunier-Duvals Riccò har likevel ingen planer om å stå av sykkelen - og han avviser juks på det mest bestemte.

- Det er kjent fra før at jeg har en naturlig høy hematokritverdi på 51 (volumet av røde blodlegemer i blodet, angitt i prosent, journ.anm.), sier Riccò.

Vant 6. etappe

Riccardo Riccò blant rytterne med unormale blodverdier

24-åringen er allerede blitt testet flere ganger i løpet av touren.

Det skjedde blant annet etter at han vant 6. etappe, den 195,5 kilometer lange fjellstrekningen fra Aigurande - Super-Besse Sancy, på torsdag.

I dag kan han kanskje vise seg fram igjen, idet Tour de France fortsetter opp i Pyreneene.

- Feltet beveger seg inn i Pyreneene, og det er nå endringene kommer og sammenlagtfavorittene begynner å vise seg fram. Det blir spennende å se hva slags utslag det vil få at etappen avsluttes med over 20 kilometer med utforkjøring, sier sykkelekspert Johan Kaggestad til Dagbladet.no om det som skal skje i dag.

ADVARES: Riccardo Riccò skal være blant rytterne som er blitt målt med unormale blodverdier. Men det visste han fra før, sier han. Foto: BERNARD PAPON/AFP/SCANPIX
ADVARES: Riccardo Riccò skal være blant rytterne som er blitt målt med unormale blodverdier. Men det visste han fra før, sier han. Foto: BERNARD PAPON/AFP/SCANPIX Vis mer