Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Formel 1

Ricciardo overrasket med seier i Shanghai

Daniel Ricciardo utnyttet at stjernene feilet og gikk til topps i Kinas Grand Prix i formel 1 søndag.

TIL TOPPS: Daniel Ricciardo vant i Kina. Foto: NTB scanpix
TIL TOPPS: Daniel Ricciardo vant i Kina. Foto: NTB scanpix Vis mer

Australske Ricciardo tok karrierens sjette VM-seier i det som ble en taktisk fulltreffer av Red Bull-laget. Mercedes-fører Valtteri Bottas fulgte nærmest, mens Kimi Räikkönen ble nummer tre i sin Ferrari.

Verken Sebastian Vettel, som hadde vunnet sesongens to første VM-runder, eller Lewis Hamilton endte dermed på seierspallen i Shanghai.

Ricciardo benyttet sjansen til å bytte til nye dekk da sikkerhetsbilen måtte på banen etter et uhell. Verken Ferrari- eller Mercedes-bilene var i posisjon til å gjøre det samme.

Med nye dekk startet Ricciardo som nummer seks da løpet igjen ble vinket i gang, og ved målpassering hadde han passert alle de fem bilene som lå foran ham i banen.

– Jeg ser ikke akkurat ut til å vinne de kjedelige løpene. Dette var veldig uventet, sa Ricciardo etterpå.

Lewis Hamilton kjørte inn til fjerdeplass, mens VM-leder Vettel måtte nøye seg med åttendeplass etter å ha blitt påkjørt av Max Verstappen. Sistnevnte ble ilagt ti sekunders tidsstraff for hendelsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling