Ricco dømt til to års utestengelse

Testet positivt på bloddoping.

UTESTENGT: Riccardo Ricco testet positivt på det avanserte bloddopet CERA, kalt tredjegenerasjons EPO. Nå utestenges han i to år fra sykkelsporten. Foto: Thierry Roge / REUTERS.
UTESTENGT: Riccardo Ricco testet positivt på det avanserte bloddopet CERA, kalt tredjegenerasjons EPO. Nå utestenges han i to år fra sykkelsporten. Foto: Thierry Roge / REUTERS.Vis mer

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har ilagt den italienske syklisten Riccardo Ricco to års utestengelse for doping under fjorårets Tour de France.

Men UCI holder likevel døren på gløtt for at klatrespesialisten kan delta på hjemmebane i neste års Giro dItalia, dersom han hjelper forbundets advokater med informasjon om systematisert doping.

- Så langt har vi ikke fått noe fra Ricco. Hvis UCI skulle motta bevisene om et dopingsamarbeid, som han tilsynelatende skal ha gitt til Idrettens Voldgiftsrett (CAS), er vi åpne for å vurdere en mulig reduksjon av varigheten på utestengelsen, sier UCIs talsmann Enrico Carpani.

Ricco testet positivt for det avanserte bloddopet CERA, ofte kalt tredjegenerasjons EPO, etter å ha vunnet to etapper av Touren i 2008.

Både det franske antidopingbyrået og den italienske olympiske komiteen suspenderte Ricco i to år.

Italieneren anket imidlertid avgjørelsen til CAS, og fikk redusert straffen til 20 måneder for å ha bidratt med informasjon om doping i det øvrige feltet.

Dermed var Ricco i utgangspunktet klar til å gjøre comeback i neste års Giro, et ritt der han endte på annenplass i 2008.

UCI påla likevel syklisten to års utestengelse fordi Italias olympiske komité ikke hadde myndighet i saken.

Ricco, som i juni signerte en kontrakt med det italienske sykkellaget Ceramica Flaminia, kan fortsatt gå tilbake til CAS og få UCIs avgjørelse prøvet.

(NTB)