Richter måtte amputere beinet

Truffet av lynet under fotballkamp.

MISTET VENSTREBEINET FRA KNEET OG NED: Jonathan Richter (foran) reddet livet etter at lynet gikk gjennom kroppen hans under en treningskamp mot Hvidovre. Men han kommer aldri til å spille fotball på toppnivå igjen. Her i en europacupkamp mot Olympiakos. Foto: AFP PHOTO / Aris Messinis
MISTET VENSTREBEINET FRA KNEET OG NED: Jonathan Richter (foran) reddet livet etter at lynet gikk gjennom kroppen hans under en treningskamp mot Hvidovre. Men han kommer aldri til å spille fotball på toppnivå igjen. Her i en europacupkamp mot Olympiakos. Foto: AFP PHOTO / Aris Messinis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Jonathan Richter har spilt sin siste fotballkamp på toppnivå.

I dag melder FC Nordsjælland på sin hjemmeside at legene har fjernet Richters venstre bein fra under kneet, etter at han ble truffet av lynet under en treningskamp mot Hvidovre 20. juli.

Amputasjonen skjedde med Richters samtykke - og helsetilstanden hans skal ha endret seg dramatisk til det bedre etter inngrepet.

«Jonathan trenger derfor ikke lenger omfattende behandling ved intensiv avdeling. Legene mener nå at lettere medisinsk pleie er tilstrekkelig, og derfor kan han om ikke lenge flyttes til en annen avdeling ved Hvidovre sykehus», skriver klubben i en pressemelding.

Men selv om tapet av det venstre beinet er tøft nok i seg selv, kunne det endt langt verre da lynet traff Richter i brystet eller hodet.Vanligvis vil et menneske bli drept momentant om lynet går gjennom kroppen.

Richter fikk hjertemassasje på stedet og var ikke ved bevissthet da han ble kjørt til sykehus. Der ble han lagt i respirator og holdt i kunstig koma. Tilstanden forverret seg den første tida, før han uka etter åpnet øynene for første gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer